România în ceaţă: Porturi închise, curse aeriene deviate. Ce drumuri sunt afectate de ceaţă

Porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise, duminică dimineaţă, din cauza ceţii dense, vizibilitatea pe mare scăzând sub o jumătate de milă marină. De asemenea, două curse aeriene care trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din judeţul Constanţa au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti.

Urmărește
613 afișări
Imaginea articolului România în ceaţă: Porturi închise, curse aeriene deviate. Ce drumuri sunt afectate de ceaţă

România în ceaţă: Porturi închise, curse aeriene deviate (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Midia, Constanţa Nord, Constanţa Sud - maritim şi fluvial, şi Mangalia au fost suspendate, rând pe rând, începând cu ora 08.00, din cauza vizibilităţii scăzute, în condiţii de ceaţă, de sub jumătate de milă marină.

De asemenea, din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Activitatea în porturile constănţene, sistată duminică dimineaţă, din cauza vizibilităţii reduse, sub o jumătate de milă marină, a fost reluată în cursul după-amiezii.

Specialiştii nu exclud posibilitatea ca manevrele să fie din nou suspendate în condiţiile în care în care ceaţa va reveni.

Două curse aeriene spre Constanţa, deviate către Bucureşti şi Tulcea din cauza ceţii

Două curse aeriene care trebuia să aterizeze, duminică dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din judeţul Constanţa au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti din cauza ceţii.

Potrivit reprezetanţilor aeroportului constănţean, cursa Carpatair, care plecase de la Istanbul şi urma să ajungă la Constanţa duminică la ora 08.00 a fost deviată şi a aterizat pe aeroportul din Tulcea. Avionul are 49 de pasageri la bord, care urmează să aştepte îmbunătăţirea condiţiilor meteoroligice şi apoi să ajungă la Constanţa cu aceeaşi aeronavă.

De asemenea, un avion al companiei Ryanair, care venea de la Pisa şi care trebuia să aterizeze în jurul orei 09.50 la Constanţa, a fost redirecţionat către Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucureşti. La bordul avionului se află 133 de pasageri, urmând ca modalitatea de deplasare a acestora către Constanţa să se hotărască după aterizarea aeronavei la Bucureşti.

Reprezenanţii Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" au mai spus că acestea sunt singurele curse care urmau să aterizeze, duminică, la Constanţa.

Două curse aeriene au întârzieri din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca au declarat, duminică, că două curse aeriene au întârzieri de aproape două ore din cauza ceţii.

"Este vorba despre zborul Wizz Air care trebuia să decoleze de la Cluj spre Dortmund la ora 13.00 şi va pleca la ora 14.40 şi cel de la Luton la Cluj, care trebuia să aterizeze la Cluj la ora 12.25 şi este aşteptat la ora 14.10", au precizat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Drumurile afectate de ceaţă

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri. Totodată, pe drumul paralel, DN7, în judeţul Argeş, se circulă în condiţii asemănătoare, pe segmentul Piteşti - Găeşti.

De asemenea, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri în judeţul Covasna. În partea de nord a judeţului Ilfov şi în Dâmboviţa, pe drumurile naţionale 71 şi 72, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. În judeţul Prahova, pe DN1, vizibilitatea este mai redusă în zona Băicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de şes este de aproximativ 100 de metri.

În zona montană a judeţului Prahova cerul este senin, însă există porţiuni de carosabil umed. Ţinând cont că temperaturile au fost scăzute pe timpul nopţii, pentru a reduce riscul formării poleiului, a fost împrăştiat material antiderapant.

Pe autostrada A2, vizibilitatea este peste 100 de metri, ceva mai redusă în apropiere de Bucureşti, tot din cauza ceţii. Fenomenul se mai semnalează în judeţele Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Braşov şi Călăraşi.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca atunci când vizibilitatea este redusă să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză redusă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici