- Home
- Social
- SUCEAVA, (11.03.2016, 15:13)
- Firuta Flutur , Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prefectul Sucevei cere lămuriri Ministerului Sănătăţii privind prezenţa bacteriei Clostridium perfringens în ape
Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că vor fi cerute lămuriri din partea Ministerului Sănătăţii privind interpretarea rezultatelor analizelor DSP Neamţ în legătură cu prezenţa bacteriei Clostridium perfringens în apele de suprafaţă din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
255 afișări
Prefectul Sucevei cere lămuriri Ministerului Sănătăţii privind prezenţa bacteriei Clostridium perfringens în ape (Imagine: Sorin Florea/ Arhiva Mediafax Foto)
Prefectul de Suceava a convocat, vineri, o şedinţă a Grupului de suport tehnic – epidemii, la care au participat reprezentanţii ISU “Bucovina” Suceava, APM Suceava, DSP Suceava, GNM - CJ Suceava, SGA Suceava, DSVSA Suceava, pe tema prezenţei bacteriei Clostridium perfringens în apele de suprafaţă din judeţ.
În urma acestei şedinţe, s-a hotărât solicitarea unui punct de vedere Ministerului Sănătăţii referitor la rezultatele analizelor oferite de DSP Neamţ cât şi interpretarea acelor valori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că, după depistarea bacteriei Clostridium perfringens într-un lac din judeţul Neamţ de unde se făcea captarea cu apă a municipiului Piatra Neamţ şi comunelor limitrofe, problema a fost soluţionată prin captări de adâncime.
El a spus însă că au fost făcute analize ale apei, de DSP Neamţ, inclusiv pe râul Bistriţa în judeţul Suceava, iar ultimele verificări au indicat valori mici ale acestei bacterii în zona dintre Vatra Dornei şi Broşteni, dar că a apărut o valoare mare în amonte, în zona Cârlibaba, unde debitul râului este mic, ceea ce pune semne de întrebare.
Prefectul a spus că în aceste condiţii a solicitat ca Apele Române să refacă analize ale apei cu o firmă care este acreditată în acest sens pentru a se verifica rezultatul obţinut de analizeze DSP Neamţ.
El a mai arătat că va solicita un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii privind prezenţa acestei bacterii în apele de suprafaţă, dacă este periculoasă şi să fie interpretate rezultatele măsurătorilor.
Harasim a menţionat că prezenţa bacteriei în cursurile de apă din bazinul hidrografic râu Bistriţa va fi monitorizată în continuare şi se vor efectua noi analize de laboratoare acreditate RENAR.
Autorităţile din judeţul Neamţ s-au alertat la începutul lunii februarie după ce s-a constatat că în apa lacului Bîtca Doamnei, care este captare de apă pentru municipiul Piatra Neamţ şi comune limitrofe, există încărcare mare cu bacteria Clostridium perfringens .
Reprezentanţii furnizorului de apă, Apa Serv, au anunţat că în municipiu nu s-a livrat apă care să nu fie conformă cu standardele, iar din data de 2 februarie s-a întrerupt furnizarea apei de la Uzina de Apă Bîtca Doamnei, iar municipiul Piatra Neamţ şi localităţile din aval sunt alimentate cu apă din sursa de profunzime Vaduri.
Citeşte şi: Apa de la robinetele din Breaza este nepotabilă din cauza unei bacterii depistate în reţea
Citeşte şi: Suceava: Nouă persoane, la spital cu reacţie alergică la apă clorinată după ce au fost la o piscină
Citește pe alephnews.ro: Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cinci jurnaliști din Gaza au fost uciși într-un atac israelian care a vizat o grupare armată. Ce declară IDF
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe