PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Aeroportul Internaţional Timişoara, autorizat pentru exploatare pentru trei ani

Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a fost autorizat pentru exploatare de către Autoritatea Aeronautică Civilă pentru trei ani, reprezentanţii aerogării spunând că această certificare, pe o perioadă atât de lungă, este o premieră în România.

Urmărește
322 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Aeroportul Internaţional Timişoara, autorizat pentru exploatare pentru trei ani

Aeroportul Internaţional Timişoara, autorizat în premieră pentru exploatare pentru trei ani (Imagine: Vava Marius Ionut/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, instituţia a fost autorizată pentru exploatare pe o perioadă de trei ani, până în 30 mai 2017, de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), în urma unui audit exigent.

"Este printru prima dată în România când inspectorii AACR certifică pe o perioadă atât de lungă suprafeţele de mişcare şi echipamentele de balizaj în serviciu ale unui aeroport. Autorizarea s-a făcut în urma unei evaluări stricte a condiţiilor de siguranţă şi, în urma celor constatate, experţii au decis acordarea certificatului pe o perioadă de trei ani, perioada maximă pentru care acest certificat poate fi acordat. Până în prezent, autorizarea aeroporturilor din România se acorda pe un an calendaristic", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii AACR au constatat îndeplinirea tuturor condiţiilor de siguranţă aeronautică, conform standardelor internaţionale. Astfel, nu există restricţii de operare pentru aeronavele companiilor aeriene care au curse regulate pe Aeroportul din Timişoara, iar acesta este deschis operării neregulate a oricărui tip de aeronavă.

"Administraţia Aeroportului Internaţional Timişoara este preocupată în permenenţă de menţinerea celor mai înalte standarde în aviaţie. Astfel, aeroportul timişorean este singurul din România care a adoptat o procedură de monitorizare a suprafeţelor de mişcare (pista, căile de rulare şi platformă) şi de staţionare a aeronavelor, astfel încât în niciun moment nu se pune problema afectării acestor suprafeţe. Mai mult decât atât, există un program de întreţinere permanentă a suprafeţelor de mişcare, iar în urma unor evaluări se poate interveni cu lucări de reparaţii curente", a declarat Dan Idolu, directorul aeroportului, citat în comunicat.

Pista de decolare-aterizare are 3.500 de metri lungime şi 45 de metri lăţime, dimensiuni care fac posibilă operarea aeronavelor de orice dimensiune.

În august 2013, au fost finalizate lucrările de asfaltare a pistei, în valoare de 11,78 milioane de lei. Pentru realizarea acestei lucrări, operaţiunile aeriene au fost suspendate pentru numai şapte zile calendaristice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici