Premieră. Un studiu israelian dezvăluie o potenţială metodă de reducere a simptomelor autismului

  • Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au publicat un studiu în premieră care dezvăluie o potenţială metodă viitoare de reducere a simptomelor autismului în rândul celor diagnosticaţi cu această tulburare de neurodezvoltare.
  • Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură directă între nivelurile de oxid nitric din creier şi comportamentul la şoareci: reducerea cantităţilorde oxid nitric scade indicatorii autismului.
Urmărește
9196 afișări
Imaginea articolului Premieră. Un studiu israelian dezvăluie o potenţială metodă de reducere a simptomelor autismului

Premieră. Un studiu israelian dezvăluie o potenţială metodă de reducere a simptomelor de autism

Medicul Haitham Amal şi echipa sa de la Şcoala de Farmacie din cadrul Facultăţii de Medicină au descoperit o legătură directă între nivelurile de oxid nitric (NO) din creier şi autism, a precizat universitatea într-un comunicat.
 
Studiul, realizat pe şoareci şi publicat luni în revista Advanced Science, demonstrează că indicatorii de autism cresc pe măsură ce NO creşte în creier şi că indicatorii de autism şi comportamentul scad pe măsură ce nivelurile de NO din creier sunt reduse „într-o manieră proactivă şi controlată”.
 
„Această cercetare reprezintă un progres semnificativ în cercetarea autismului, fiind prima legătură directă făcută între o creştere a concentraţiei de NO în creier şi comportamentul autist”, a declarat Amal.
 
„Cercetarea noastră a arătat - într-un mod extraordinar - că inhibarea producţiei de NO, în special în celulele neuronale din creier în studiul pe şoareci, determină o scădere a simptomelor asemănătoare autismului”, a mai spus specialistul. „Prin inhibarea producţiei de NO la şoareci, aceştia au devenit mai „sociale” şi s-a observat mai puţină repetitivitate în comportamentul lor. În plus, animalele au manifestat interes pentru obiecte noi şi au fost mai puţin anxioase. În cele din urmă, scăderea nivelului de NO a dus la o îmbunătăţire semnificativă a indicilor neuronali”, conchide cercetătorul. 
 
Rezultatele studiului s-au bazat, de asemenea, pe testele efectuate folosind celule stem umane şi mostre clinice de sânge de la copii cu autism cu nivel scăzut de funcţionare, se arată în comunicat.
 
„Am speranţa că, odată cu noua noastră înţelegere a mecanismului NO, putem începe să dezvoltăm medicamente terapeutice şi să ajutăm milioane de copii şi adulţi care trăiesc cu autism”, mai pnctează Amal.
 
În Israel, peste 30.000 de copii cu vârsta de până la 18 ani au fost diagnosticaţi cu autism. În Statele Unite, una din 44 de persoane cu vârsta sub 21 de ani a fost diagnosticată cu acest spectru, ceea ce face ca autismul să fie cea mai frecventă tulburare de dezvoltare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici