- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (21.07.2017, 13:04)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CJ Harghita cere MAJORAREA cotelor anuale de vânătoare, acuzând că viaţa oamenilor e în pericol: Ar trebui să veniţi să trăiţi acolo, să vedem dacă aţi ieşi afară după ora şapte seara
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a declarat, vineri, în cadrul dezbaterii privind proiectul de stabilire a cotelor de vânătoare a carnivotelor mari, că viaţa oamenilor este în pericol din cauza creşterii populaţiei de urşi şi lupi, cerând majorarea cotelor anuale.
Urmărește
346 afișări
Preşedintele CJ Harghita cere cote anuale de vânătoare de 500 de urşi şi 242 de lupi
"Până în 2016, aceste animale au fost ocrotite, şi suntem mândri că în judeţul Harghita avem cele mai mulţi urşi bruni din Europa într-o regiune. Numărul acestor animale a crescut, nimeni nu poate să ne contrazică. Şi a crescut când ele erau un disconfort şi erau pagube şi erau probleme, dar după 2016 deja este insuportabil. Ar trebui să veniţi să trăiţi acolo, să vedem dacă aţi ieşi afară după ora şapte seara. Este mai uşor de aici de la Bucureşti, dar problema este în Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov. Propunem majorarea cotelor la 500 la urşi şi 242 la lupi", a spus Borboly Csaba.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita a fost făcută în cadrul dezbaterii publice organizată de Ministerul Mediului, prin care s-a cerut opinia societăţii civile, a vânătorilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene cu privire la vânarea carnivorelor mari.
Dezbaterea a fost organizată la solicitarea Asociaţiei pentru Combaterea Abuzurilor, care se opune cotelor de vânătoare propuse de Borboly Csaba.
"În spatele acestor încercări legislative se află interese majore ale unor grupări şi în spatele fiecărei legi putem intui tot soiul de grupuri de lobby. Aş vrea să aflu dacă domnul preşedinte al Consiliului Judeţean este interesat de siguranţa populaţiei sau de problemele vânătorilor sau de cotele de vânătoare sau de afacerile din jurul vânătorii sportive", a declarat în cadrul dezbaterii Claudiu Lucian Dimitriu, preşedintele Asociaţiei pentru Combaterea Abuzurilor.
Răspunsul preşedintelui CJ Harghita a fost că în spatele său se află un grup de lobby format din peste 300.000 de oameni, locuitori ai judeţului Harghita, care nu mai pot trăi în linişte din cauza urşilor şi a lupilor, iar atacurile asupra oamenilor au crescut semnificativ.
"Avem o problemă cu măsurătorile, sunt părtinitoare. În prezent nu există în România un recensământ oficial de lup, urs, râs făcute în mod independent, de un grup de specialişti. Trebuie văzut cum haitele de lupi sunt afectate de aceste recoltări. Considerăm că este obligatoriu să fie realizat un astfel de recensământ în mod independent, pentru a afla exact câţi urşi sau lupi avem în ţara noastră, iar această analiză să nu fie realizată tocmai de cei care au interes să vâneze carnivorele, aşa cum s-a realizat în prezent. Susţinem, de asemenea, ca trofeele rezultate în urma unei vânători oficiale să nu rămână în posesia statului, ci să fie eliminat trofeul, să fie distrus la fel ca fildeşul", a declarat Gabriel Păun, reprezentant al mai multor organizaţii nonguvernamentale de protecţie a animalelor.
Această este cea de-a treia dezbatere publică organizată de Ministerul Mediului având ca temă cotele de vânătoare şi modul în care se realizează aceasta.
Conform proiectului, ordinul prin care se vor impune noile reglementări ar urma să fie emis în luna august.
În anul 2016, Ministerul Mediului a interzis vânătoarea de urşi, lupi şi pisici sălbatice (râşi), fostul ministru de resort, Cristiana Palmer, declarând atunci că vânătoarea se făcea în mod ilegal, iar cotele stabilite nu aveau legătură cu realitatea, ci cu interesele locale ale vânătorilor şi asociaţiilor din acest domeniu.
Citeşte şi: Încă un român a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 32. Peste 8.000 de cazuri cu această boală, confirmate în România, în mai puţin de un an
Citeşte şi: Bitdefender a asistat FBI şi Europol la închiderea AlphaBay şi Hansa, cele mai mari pieţe de bunuri ilegale din Dark Web
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe