- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (20.11.2014, 15:50)
- , Ela Giurgea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CNAS: În spitale găsim toate medicamentele scumpe, dar nu găsim vată sau seringi
Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, face apel la managerii de spitale să facă economie, inclusiv printr-o negociere foarte bună pentru preţul materialelor sanitare, remarcând, în acest context, că în spitale se găsesc toate medicamentele scumpe, dar nu şi vată sau seringi.
Urmărește
250 afișări
Vasile Ciurchea ,preşedintele CNAS (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)
Ciurchea a spus, joi, la prima ediţie a Conferinţei Naţionale de Farmaeconomie şi Management Sanitar de la Târgu Mureş, că trebuie eficientizate costurile, întrucât instituţia pe care o conduce plăteşte o sumă "pe tarif pe caz”, care trebuie foarte bine gestionată, astfel încât bolnavului să i se ofere servicii medicale de calitate, dar care să se reflecte, apoi, în creşteri de venituri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit preşedintelui CNAS, poate fi făcută economie printr-o ”negociere foarte bună pe materiale sanitare, pe tot ce compune actul medical”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Te duci și votezi împotriva tuturor! Puterea pe care o ai e reală
-
Începe licitaţia pentru construcţia celui mai dificil lot al secţiunii montane a A8. Anunţul ministrului Transporturilor
-
Casa Albă reacţionează: SUA nu îşi vor schimba politica nucleară după modificarea doctrinei Rusiei
-
Cine este noul secretar general adjunct al NATO. Mark Rutte a numit o femeie pentru a doua funcţie din Alianţă
"Dacă acei bani îi consumaţi refăcând analize, refăcând investigaţii, făcându-le de câteva ori, este treaba dumneavoastră. Eu plătesc cazul. Dar din acei bani încercaţi să fiţi cât mai eficienţi şi bolnavul să vină investigat din ambulator sau, dacă are deja un set de analize, să nu te apuci să i le faci tot pe acelea, să-i faci altele. Sigur că puteţi ajunge la ceva economii. Mai puteţi ajunge la ceva economii şi dacă aveţi o negociere foarte bună pe materiale sanitare, pe tot ce compune actul medical. S-a aprobat şi acea mărire de salariu în sistemul medical, problema se pune dacă puteţi face servicii medicale ca să fie acoperită această sumă. Va trebui să vă gândiţi foarte bine la cheltuielile de personal, la chetuielile de întreţinere şi să încercaţi să gândiţi ce mai rămâne de actul medical”, a spus preşedintele CNAS.
El a adăugat că managerii trebuie să fie interesaţi de creşterea calităţii actului medical, subliniind că se spune "pe bună dreptate” că, deşi în fiecare an au existat creşteri de buget pe toate domeniile, inclusiv pe spitale, "nu se vede nimic în calitatea actului medical, pacienţii sunt la fel de nemulţumiţi şi societatea în general”.
Ciurchea a afirmat că inclusiv reprezentanţii spitalelor trebuie să vrea ca sistemul să se reformeze şi să se gândească foarte bine la eficientizarea cheltuielior de personal şi de întreţinere, intrucât un spital în care, din 15 secţii, patru sunt în câştig, este greu să fie eficient.
El a mai spus că este nevoie şi de "o disciplinare” a pacientului, care poate primi şi medicamente generice, care au acelaşi efect cu cele originale, dar sunt mult mai ieftine, remarcând, în acest context, că "în spitale găseşti toate medicamentele scumpe, dar nu găseşti vată, nu găseşti seringă”.
"Trebuie să încercăm să convingem bolnavul că dacă stă în spital şi are o supraveghere medicală 24 din 24, putem să-i dăm şi un medicament generic, că efectul este acelaşi. Nu înseamnă că dacă este medicament generic, nu este bun. Ba, din contră, este foarte bun. Şi atunci spitalul şi-ar mai reduce din cheltuieli. Din ceea ce ştiu eu, în spitale găseşti toate medicamentele scumpe, nu le găseşti pe cele ieftine, nu găseşti vată, nu găseşti seringă. Trebuie să ne întrebăm de ce. Sunt prea ieftine, nu merită cumpărate? Credeţi că şi le poate permite pacientul? Haideţi să găsim soluţiile împreună şi să încercăm să şi rezolvăm", a conchis preşedintele CNAS.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: La 1000 de zile de război, Ucraina atacă Rusia pentru prima dată cu rachetele americane cu rază lungă. A fost încălcată doctrina nucleară a lui Putin, promulgată chiar astăzi
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Unul din cinci cupluri din România își dorește un copil, dar nu îl poate avea / Italia a adoptat cea mai dură lege din lume împotriva maternității surogat
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Prigoană riscă dosar penal!! Adriana Bahmuțeanu a aflat că băieții ei riscă să fie exmatriculați de la școală
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe