- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.10.2011, 18:06)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Motivation: 30 milioane de euro necolectaţi de la angajatori care nu încadrează persoane cu handicap
Angajatorii cu peste 50 de angajaţi ar trebui să plătească 50% din salariul de bază minim brut pe ţară pentru fiecare loc de muncă pentru persoane cu handicap neocupat, însă nu toţi fac acest lucru, în 2011 fiind 30 de milioane de euro necolectaţi, a declarat, marţi, preşedintele Motivation România.
Urmărește
449 afișări
Preşedintele Motivation: 30 milioane de euro necolectaţi de la angajatori care nu încadrează persoane cu handicap
Preşedintele Motivation România, Cristian Ispas, a precizat că, potrivit Legii 448/2006 privind protecţia persoanelor cu handicap, angajatorii cu mai mult de 50 de salariaţi sunt obligaţi să încadreze persoane cu handicap în proporţie de patru la sută din personal.
Dacă nu doresc să facă acest lucru, angajatorii pot să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate sau să plătească la bugetul de stat o sumă reprezentând 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară pentru fiecare loc de muncă neocupat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Cu toate acestea, în 2011, din 140.000 de locuri de muncă rezervate, doar 27.773 au fost ocupate, fiind 75.000 de locuri de muncă neocupate pentru care se plăteşte cota şi 36.000 pentru care nu se plăteşte, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de milioane de euro necolectaţi.
Cristian Ispas a precizat că pentru statul român ar fi mai eficient dacă persoanele cu dizabilităţi ar munci, iar sumele colectate ar fi folosite pentru finanţarea programelor de ocupare a persoanelor cu dizabilităţi.
Doar 12,04 la sută dintre cele aproape 700.000 de persoane cu dizabilităţi sunt angajate, pregătirea inadecvată şi oferta redusă de locuri de muncă fiind principalele cauze pentru procentul redus, a declarat ministrul Muncii, Sulfina Barbu, la dezbaterea organizată de Fundaţia Motivation.
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a precizat că, la sfârşitul lunii iunie, în România erau înregistrate 690.496 de persoane cu dizabilităţi (adulţi şi copii), cei mai mulţi (673.359) fiind în familie.
"Doar 12,04 la sută dintre cei adulţi sunt angajaţi", a declarat ministrul Muncii, precizând că deşi numărul a crescut, de la 9.640 de persoane angajate în 2003, la 27.773 în 2011, rămâne totuşi redus.
Sulfina Barbu a spus că pregătirea inadecvată ar putea constitui o piedică, dar organizaţiile neguvernamentale au la îndemână Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi pot aplica pentru recalificarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi.
Potrivit Fundaţiei Motivation, România se află mult sub media din multe ţări europene, unde rata de ocupare a persoanelor cu dizabilităţi este de 50 la sută.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 03:00
-
astăzi, 02:44
Bihor. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I: Kelemen Hunor a câştigat judeţul