Preţuri astronomice la apartamentele disponibile în Alba Iulia, înainte de Ziua Naţională. Ce oferă un proprietar care cere 12.000 de lei pentru trei nopţi

Proprietarii ultimelor apartamente disponibile în Alba Iulia de Ziua Naţională cer până la 12.000 de lei pentru trei nopţi de cazare, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, în condiţiile în care locurile la hoteluri s-au ocupat, în mare parte, de un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4079 afișări
Imaginea articolului Preţuri astronomice la apartamentele disponibile în Alba Iulia, înainte de Ziua Naţională. Ce oferă un proprietar care cere 12.000 de lei pentru trei nopţi

Preţuri astronomice la apartamentele disponibile în Alba Iulia, înainte de Ziua Naţională. Ce oferă un proprietar care cere 12.000 de lei pentru trei nopţi

Potrivit unui site care promovează pachete turistice pentru vacanţe, proprietarul unui apartament cu două dormitoare, situat în zona ”zero” a municipiului Alba Iulia, de unde turiştii pot vedea de pe balcon parada militară, cere pentru un sejur de trei nopţi, în minivacanţa de 1 Decembrie, 12.581 de lei. Aici încap patru persoane, iar proprietarul nu face referiri cu privire la utilităţile pe care le are imobilul.

Proprietarul unui alt apartament, mult mai spaţios, de 120 de metri pătraţi, şi în care pot fi cazate opt persoane, cere 11.512 de lei pentru aceeaşi perioadă. Acesta se află la 2,6 kilometri de zona în care au loc manifestările dedicate Zilei Naţionale, fiind mobilat şi utilat.

Pentru o altă locuinţă închiriată în regim hotelier, formată dintr-un living şi un dormitor, situată la 2,5 kilometri de locul în care vor avea loc concertele, se cere 9.785 de lei. Copiii beneficiază de loc de joacă, iar proprietatea pune la dispoziţie cazinou, se arată în descrierea acesteia.

Pentru un alt apartament, cu două dormitoare, în care încap patru persoane, aproape de Cetatea Alba Carolina, proprietarul cere 7.176 de lei. Apartamentul se află într-o zonă liniştită, în care există locuri de parcare, spaţii de promenadă şi zone de joacă pentru copii.

De cealaltă parte, există şi garsoniere sau apartamente cu o cameră pentru care se cere 1.200 – 1.500 de lei. Acestea sunt mai puţin dichisite şi în zone mai îndepărtate de manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Preţurile au crescut din cauza că cererea este mult mai mare decât oferta, în această perioadă, iar locurile de cazare la hotelurile din Alba Iulia s-au epuizat, cu mici excepţii, cu un an înainte de manifestările dedicate Centenarului.

La Alba Iulia, de 1 Decembrie, oraş cu circa 70.000 de locuitori, sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori, ceea ce ar fi o situaţie rar întâlnită în istorie, întrucât şi la 1918, când s-a votat unirea Transilvaniei cu România, fuseseră circa 100.000 de persoane.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis va veni la Alba Iulia după ce va participa la parada militară de la Bucureşti, cu elicopterul, dacă vremea va permite, sau cu avionul până la Sibiu.

Şeful statului va participa, la ora 15.00, la inaugurarea Monumentului Marii Uniri, o construcţie de 20 de metri înălţime, din piatră, sub forma unor patru cruci şi a două litere ”U” întoarse. Acesta este finalizat recent, construcţia fiind finanţată de Ministerul Culturii cu 10,2 milioane de lei. Tot cu această ocazie va fi inaugurat şi Podul Unirii, care face legătura între monument şi Catedrala Reîntregirii, în care au fost încoronaţii Regii Ferdinand şi Maria.

Klaus Iohannis va participa, de la ora 15.30, la ceremonialul militar, care se anunţă a fi cel mai grandios din ultimii ani. Prin faţa oamenilor vor defila peste 2.000 de militari, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, dar şi foarte multe mijloace tehnice. Dacă vremea va permite, cerul va fi brăzdat de peste 20 de avioane şi elicoptere.

În ziua de 1 Decembrie vor avea loc numai concerte de muzică populară şi cântece patriotice, iar seara se va încheia cu spectacol de artificii şi un omagiu sunetului românesc, cu un recital de nai şi orgă.

În dimineaţa zilei de 1 Decembrie 1918, în sala mare a cazinoului militar s-au adunat cei 1.228 de delegaţi aleşi din toate categoriile sociale şi veniţi de pe întreg cuprinsul pământului transilvan pentru a vota Unirea Transilvaniei cu România.

În cadrul Marii Adunări Naţionale s-a prezentat Rezoluţia de Unire care cuprindea un amplu şi avansat program de reforme democratice care urmau să stea la temelia noului stat. Rezoluţia adoptată de Marea Adunare Naţională, primită cu entuziasm de mulţimea masată pe întinsul platou din spatele cetăţii, a pecetluit unirea Transilvaniei cu România şi a conturat totodată sensul dezvoltării democratice a societăţii româneşti.

Rezoluţia Marii Adunări Naţionale a fost citită delegaţilor de către Vasile Goldiş, iar apoi a fost votată.

Pe 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Naţională a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici