- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.04.2014, 20:15)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pricopie atenţionează inspectorii generali că şcoala nu are voie să fie implicată în campanie
Ministrul Remus Pricopie i-a atenţionat, joi, pe inspectorii şcolari generali cu care fost în videoconferinţă că şcoala nu are voie să fie implicată în campania pentru europarlamentare, recomandându-le însă să organizeze acţiuni de informare cu specialişti privind acest scrutin, în special în licee.
Urmărește
203 afișări
Ministrul Remus Pricopie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Azi am avut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari centrali. Am discutat despre mai multe lucruri, dar unul dintre subiecte a fost legat de alegeri şi aici am avut trei direcţii distincte. Şcoala nu are voie să fie implicată în campanie, dar aceasta nu înseamnă că şcoala trebuie să fie absentă în discuţia despre instituţiile europene", a spus Pricopie, joi, la lansarea de către Autoritatea Electorală Permanentă a campaniei de informare "Ambasador de România Europeană".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
El a menţionat că le-a recomandat inspectorilor generali să organizeze activităţi de informare privind importanţa participării la vot şi despre instituţiile europene.
"Am recomandat inspectorilor generali să avem acţiuni nu cu oameni politici, dar cu specialişti, cu oameni care nu sunt implicaţi în campania politică şi să le vorbească tinerilor despre importanţa alegerilor în general şi, cu atât mai mult, importanţa celor europene", a arătat Remus Pricopie.
Ministrul Educaţiei a recunoscut că nu a mers să voteze până la vârsta de 22 de ani.
"Eu îmi aduc aminte când aveam, cred că 22 de ani, la alegerile din 1992, am fost întrebat de directorul unei instituţii de presă dacă merg la vot şi am spus: «Nu. Eu nu merg la vot. Nu fac politică». Domnul respectiv a zâmbit şi zice: «Ba da, faci politică. Îi laşi pe alţii să decidă în locul tău. Aceasta este politica ta»", a povestit Pricopie.
"Era la trei ani după Revoluţie, încă nu înţelesesem mecanismele democraţiei, dar a fost pentru prima dată când, în 15 secunde, am realizat cât de ignorant puteam să fiu în raport cu un proces şi cu un fenomen foarte serios şi, de atunci, m-am dus la toate alegerile, inclusiv în străinătate dacă nu am fost în ţară", a adăugat Remus Pricopie.
De asemenea, acesta a spus că fata sa de 11 ani ştie politică aproape la fel ca el, "cel puţin personajele politice".
"Fata mea de 11 ani ştie politică aproape la fel, cel puţin personaje politice, la fel ca şi mine", a afirmat Remus Pricopie.
În opinia sa, momentul alegerilor şi, cu atât mai mult momentul alegerilor europene, este "un moment foarte important inclusiv pentru şcoală şi pentru copii".
“Noi, ca şcoală, trebuie să fim interesaţi nu doar să obţină rezultate bune la matematică, română, limbi străine, dar trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri, să îi învăţăm pe tineri să aparţină unei comunităţi”, a arătat el.
Ministrul Pricopie a afirmat că momentul alegerilor, din perspectivă educaţională, are o semnificaţie aparte.
"Este un moment în care elevii, cel puţin elevii de liceu, dacă nu chiar şi cei mai tineri, pot să vadă mai bine personajele care reprezintă instituţii politice în acţiune. Pot să înţeleagă ce e cu această competiţie între cei doi reprezentanţi ai celor două familii politice importante - Partidul Popular şi Partidul Socialist European", a comentat el.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe