Pricopie: S-a investit în infrastructura şcolară,e timpul să se investească şi în elevi şi în dascăli

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, aflat, marţi, la inaugurarea primei clase Smart din Constanţa, a spus că în ultima perioadă s-a investit destul de mult în infrastructura şcolară, fiind timpul să se investească şi în elevi şi în cadrele didactice.

Urmărește
790 afișări
Imaginea articolului Pricopie: S-a investit în infrastructura şcolară,e timpul să se investească şi în elevi şi în dascăli

Pricopie: S-a investit în infrastructura şcolară,e timpul să se investească şi în elevi şi în dascăli (Imagine: Mediafax Foto)

Prezent, marţi, la inaugurarea primei clase Smart din Constanţa şi cea de-a patra din ţară, ministrul Educaţiei Naţionale a spus că în ultima perioadă s-a investit destul de mult în infrastructura şcolară, fiind timpul să se investească şi în elevi şi în cadrele didactice.

”O parte din investiţiile în infrastructura şcolară deja s-au făcut, o parte urmează să se facă - clădiri, în principal, toalete -, dar nu trebuie să investim numai în infrastructură. Trebuie să investim şi în instrumentele de învăţare, în elevi, în cadrele didactice. Cred că mâine (n.r. - miercuri) va fi pe agenda Guvernului o ordonanţă prin care se vor aloca 150 de euro pentru fiecare cadru didactic pentru dezvoltare profesională (cumpărarea de cărţi şi alte materiale didactice sau participararea la programe de formare profesională -n.r.)”, a precizat Remus Pricopie.

Pe de altă parte, Pricopie a spus că urmează să fie finalizat un document prin care naveta pe care o fac elevii şi dascălii pentru a ajunge la unităţile de învăţământ ar urma să fie decontată, cel puţin parţial, fiind folosite pentru aceasta fonduri structurale.

”În săptămânile următoare vom finaliza un document prin care naveta elevilor şi naveta cadrelor didactice să fie cel puţin parţial decontată din fonduri structurale”, a afirmat Remus Pricopie.

El participat, marţi, la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, la inaugurarea celei de-a patra clase ”Smart” din ţară, spunând că, ”oricât de greu ar putea să pară, digitalizarea şcolilor se va întâmpla”.

Oricât de greu ar putea să pară, digitalizarea şcolilor se va întâmpla. Oricum nu avem prea multe opţiuni: dacă nu o facem noi, vor veni elevii peste noi cu telefonele mobile, cu tabletele, cu lecţiile de pe internet. Este un pas pe care îl vom face în acest an şcolar, inclusiv cu clasele întâi şi a doua. Este bine că se discută destul de intens despre digitalizare”, a spus Remus Pricopie.

”Smart Classroom” este un proiect dezvoltat de Samsung în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, care le oferă elevilor de liceu soluţii digitale de învăţare: table interactive cu multiple funcţii, tablete pentru fiecare elev, soluţii de soft şi conţinut interactiv digital.

Astfel, o sală de curs a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa a fost echipată în totalitate cu suport hardware şi software, respectiv cu tablete Samsung, tablă interactivă, imprimantă multifuncţională conectată prin wireless. De asemenea, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor avea acces la conţinut digital adaptat programei şcolare, prin două cursuri: ”Succesul profesional”şi ”Comunicarea în mediul online”, dezvoltate în parteneriat cu Junior Achievement şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Platforma, dedicată profesorilor şi elevilor, facilitează urmarea şi predarea de cursuri interactive la clasă sau acasă. Practic, profesorii pot dezvolta lecţii interactive şi pot crea clase virtuale pentru a face procesul de învăţare mai atractiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici