- Home
- Social
- ALBA IULIA, (22.10.2010, 18:52)
- Lungu Plosca Daniel Ionel , Lungu Plosca Daniel Ionel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu şi un ofiţer SRI, cercetaţi în libertate
Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţerul SRI reţinuţi de DNA pentru fapte de corupţie vor fi cercetaţi în stare de libertate, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi.
Urmărește
955 afișări
Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu şi un ofiţer SRI, cercetaţi în libertate (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins propunerea de arestare preventivă formulată de către DNA -Serviciul Teritorial Alba Iulia a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, şi a unui ofiţer SRI din Sibiu, Tiberiu Popescu, şi a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.
Cosmin Muntean a spus că DNA a înaintat recurs împotriva acestei decizii, care urmează să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, şi un ofiţer SRI din Sibiu, Tiberiu Popescu, au fost reţinuţi în urma unei anchete a DNA, pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită şi distrugerea unor probe în dosare.
Avocatul sibian Nicolae Ucă, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din oraş, spunea că este citat pentru, luni, la DNA Alba, în acelaşi dosar cu prim-procurorul Florin Apostu.
Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, Nicolae Ucă a spus că este o "persoană onorabilă", care nu este implicată în niciun fel de "activităţi reprobabile, de natură penală".
"Nu mă consider implicat în niciun fel în acte reprobabile de natură penală săvârşite de nicio persoană. Sunt o persoană onorabilă care nu este implicată în niciun fel de activitate suspectă. Aştept să văd ce vor decide autorităţile şi dacă mi se va cere voi oferi informaţiile care mi se vor solicita", a declarat Nicolae Ucă.
Avocatul Ucă a refuzat însă să precizeze calitatea în care va participa, luni, la audieri la sediul DNA Alba.
"Nu doresc să comentez mai mult de atât. Eu răspund la întrebările care mi se par decente, nu am niciun motiv să mă spovedesc în faţa nimănui", a afirmat Ucă.
Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că în acelaşi dosar sunt implicate mai multe persoane, între care un om de afaceri şi adjunctul şefului IPJ Sibiu, comisarul-şef Lucian Tarnu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, adjunctul IPJ Lucian Tarnu a fost joi la audieri la Alba Iulia.
"Domnul Tarnu a fost joi la DNA Alba, a stat aproximativ o oră acolo. Nu mai are niciun fel de citaţie pentru o dată ulterioară, nu va mai fi convocat", a declarat Balteş, fără a preciza motivul pentru care Tarnu a fost audiat.
Un avocat al prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu reţinut de DNA a susţinut că, în acest dosar, omul de afaceri Ilie Carabulea e acuzat că i-ar fi dat magistratului mită o maşină, în cauză fiind implicate mai multe persoane, între care avocatul Nicolae Ucă şi omul de afaceri Cristi Bicher.
Anterior declaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulau privind implicarea sa în acest dosar.
"Am auzit şi eu ce s-a întâmplat (reţinerea prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a unui ofiţer SRI, n.r.), dar nu ştiu nimic altceva despre asta. Nu am nicio legătură. Cunosc, ce-i drept, multe persoane, pentru că funcţia şi legăturile comerciale m-au dus în multe locuri, inclusiv din zona serviciilor. Despre caz însă nu ştiu nimic, nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu am nicio problemă", a declarat Carabulea pentru MEDIAFAX.
Avocatul Viorel Jidveian, apărătorul prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, declara, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia, că în această cauză sunt implicate mai multe persoane importante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea şi avocatul Nicolae Ucă.
Jidveian spunea că în această cauză sunt învinuite persoane cunoscute din Sibiu, precum omul de afaceri Ilie Carabulea, care este acuzat că i-ar fi dat o maşină drept mită procurorului Florin Apostu.
Potrivit sursei citate, printre cei implicaţi în acest caz se numără şi Cristi Bicher, om de afaceri, şi avocatul Nicolae Ucă.
El spunea că Ilie Carabulea ar fi fost citat pentru luni la DNA Alba, iar Nicolae Ucă miercuri.
"Este o cauză complexă, delicată, deosebită, cu foarte multe capete de acuzare. Câte vor fi reţinute în final ca vinovăţii e discutabil", spunea Jidveian.
El adăuga că în cazul lui Apostu sunt 12 capete de acuzare, iar în cazul ofiţerului SRI reţinut în acelaşi caz există trei capete de acuzare.
La rândul său, procurorul Florin Apostu declara, la ieşirea din sala de judecată, că are încredere în justiţie şi aşteaptă ca instanţa să se pronunţe.
El spunea că perioada ordonanţei de reţinere a expirat, însă asta nu va însemna că o va lua "la fugă". El mai spunea că doreşte să se termine foarte rapid acest caz şi că nu există martori în dosar, nu se probează acuzaţiile şi de aceea doreşte să se judece, şi nu să se tergiverseze.
Ofiţerul SRI reţinut în urma unor fapte de corupţie a fost suspendat din funcţie până când instanţa va lua o decizie în cazul său, urmând ca, în funcţie de rezultatul procesului, să fie reîncadrat sau exclus din Serviciu, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost jucător de baschet, făcând parte din echipa CSU Sibiu, la începuturile acesteia, iar la şefia Parchetului se află din iulie 2009.
Potrivit reprezentanţilor clubului sibian de baschet, Florin Apostu a făcut parte din echipa de baschet CSU Sibiu în 1977, când echipa a promovat în Divizia A, la şase ani de la înfiinţare.
"În urma barajului de promovare de la Piteşti (în anul 1977), echipa sibiană a promovat în prima ligă, alături de CS 6 Bucureşti. În acea vreme, CSU Sibiu era formată din: Tolea Podvarcu, Ioan Banciu, Florin Apostu (actualmente prim-procuror), Marian Şerbănescu (actualmente stabilit în Germania), Mihai «Pongo» Mladin, Liviu Vulc (stabilit în Germnia), Mihai Sanislav (acum conferenţiar la ULB Sibiu), Gilu Georgescu (acum inginer), Dorin Bleahu (stabilit în Sibiu), Viorel Cintean (CSM Sibiu), antrenor Flaviu Stoica. Primii ani din prima ligă au fost foarte grei şi echipa a evitat la mustaţă retrogradarea. Apoi, începând cu 1980, Sibiul a părăsit nisipurile mişcătoare ale ultimelor locuri, clasându-se pe locul 7-8", se arată pe site-ul echipei CSU Atlassib Sibiu.
Potrivit site-ului oficial al Consiliului Superior al Magistraturii, Florin Apostu deţine funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu din 15 iulie 2009.
Florin Apostu lucrează în magistratură de la terminarea facultăţii şi nu a fost niciodată implicat în scandaluri. El este căsătorit şi are un copil.
Citește pe alephnews.ro: MAE ucrainean: Ucraina este pregătită să înlocuiască Ungaria în UE și NATO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe