Prima cerere de proiecte pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, lansată luni

Prima cerere de proiecte lansată în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA) va fi deschisă, luni, 25 mai, de către Autoritatea de Management care funcţionează la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Prima cerere de proiecte pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, lansată luni

Prima cerere de proiecte pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, lansată luni (Montaj foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, începând de luni, părţile interesate să obţină finanţare în cadrul acestui apel de proiecte vor depune, până la 25 iunie, o fişă de proiect şi o cerere de finanţare.

Proiectele se depun sau se transmit prin poştă (inclusiv servicii de curierat), cu confirmare de primire, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Direcţia Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

"În cadrul cererii sunt aşteptate proiecte prin care sunt implementate acţiunile din Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014 - 2020 (SCAP), anexa 3, şi măsurile privind dezvoltarea capacităţii administrative din condiţionalităţile ex-ante enumerate în Acordul de Parteneriat cu România 2014-2020 sau în cadrul fiecărui program operaţional", conform sursei citate.

Prin POCA, pot obţine finanţare în cadrul acestei cereri de proiecte 12 instituţii din administraţia publică centrală: Secretariatul General al Guvernului/Cancelaria Primului Ministru, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, MDRAP, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, MAI - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei şi Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Totodată, sunt eligibile autorităţi administrative autonome cu responsabilităţi în realizarea măsurilor prevăzute în SCAP, anexa nr. 3, şi măsurile privind capacitatea administrativă din condiţionalităţile ex-ante din Acordul de parteneriat.

Solicitanţii pot depune proiecte împreună cu o serie de parteneri, care au expertiza şi competenţele necesare pentru a sprijini realizarea obiectivelor proiectului propus: autorităţi şi instituţii publice centrale, autorităţi administrative autonome, instituţii publice de învăţământ superior acreditate şi de cercetare, Academia Română.

Programul Operaţional Capacitate Administrativă a fost lansat oficial în februarie 2015.

POCA 2014-2020 se adreseaza tuturor celor 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Alocarea financiară a programului din Fondul Social European pentru perioada 2014-2020 este de 553,19 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici