- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.11.2014, 12:25)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima perdea forestieră de protecţie a Autostrăzii Soarelui, plantată pe 8 kilometri. Următoarele, anul viitor
Prima perdea forestieră de protecţie în cadrul programului stabilit prin OUG nr. 38/2014 este plantată, începând de marţi, de Romsilva, pe aproximativ 8 kilometri de-a lungul A2, urmând ca plantările acestor perdele să fie reluate anul viitor.
Urmărește
910 afișări
Prima perdea forestieră de protecţie a Autostrăzii Soarelui, plantată pe 8 kilometri. Următoarele, anul viitor (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a declarat pentru MEDIAFAX, că, prin plantarea de marţi, pe o lungime de 7,9 kilometri de-a lungul A2, în apropiere de Feteşti, începe implementarea programului de realizare a perdelelor forestiere de protecţie de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale, prevăzut în ordonanţa de urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 38/2014. În România, necesarul de perdele forestiere de protecţie de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale este de 1.752 de kilometri, potrivit ordonanţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
-
Protestatarii din regiunea Abhazia refuză să părăsească parlamentul
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
Acestea urmau să fie plantate, din toamnă, pe terenuri private, acolo unde proprietarii erau de acord, şi respectiv pe terenuri expropriate, însă în acest moment, în afara tronsonului de la Feteşti, care era în proprietatea statului, nu sunt alte terenuri disponibile, a precizat Crăciunescu.
Acesta a mai spus că Romsilva aşteaptă exproprieri pe celelalte tronsoane sau acordul proprietarilor, pentru a relua plantările de perdele forestiere de protecţie anul viitor, în primăvară.
Totodată, Crăciunescu a precizat că Romsilva se va ocupa de plantări pe terenurile statului, în timp ce celelalte pot fi făcute de firme particulare.
În prezent, în România există perdele de protecţie a autostrăzilor şi drumurilor naţionale pe o suprafaţă de 700 de hectare, necesarul fiind de aproximativ 20.000 de hectare, a mai precizat, pentru MEDIAFAX, Adam Crăciunescu.
Perdeaua de protecţie a Autostrăzii Soarelui, începută marţi de Romsilva, în apropiere de Feteşti, va fi realizată pe aproximativ 20 de hectare din aproximativ 120.000 de puieţi din speciile frasin, ulm de Turkestan, pin negru, sălcioară, păducel, măceş.
Această plantare este inclusă în campania de toamnă desfăşurată de Romsilva, în cadrul căreia va fi împădurită o suprafaţă de 1.819 de hectare şi regenerată pădurea pe o suprafaţă de 2.433 de hectare, după ce, în campania de primăvară, au fost regenerate pădurile pe suprafaţa de 11.484 de hectare.
Dacă în campania de primăvară lucrările de regenerare a pădurilor s-au realizat cu precădere în zonele de deal şi de munte, în campania de toamnă se vor realiza lucrări, mai ales în zona de câmpie, în silvostepă, în lunca şi Delta Dunării. Cele mai mari suprafeţe pe care Romsilva va regenera pădurea în această toamnă se regăsesc în fondul forestier administrat de direcţiile silvice Tulcea - 629 ha, Dolj - 543 ha, Ialomiţa - 320 ha, Brăila - 289 ha, Călăraşi - 281 ha, Constanţa - 277 ha.
Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori, în această toamnă se vor mai executa lucrări de completări pe suprafaţa de 169 ha şi de refacere a culturilor calamitate pe suprafaţa de 459 ha.
În vederea executării lucrărilor de împăduriri, de completări şi de refacere a culturilor calamitate, în această toamnă se vor utiliza peste 6,5 milioane de puieţi forestieri din speciile : stejar pedunculat, stejar brumăriu, plop negru hibrid, plop alb, frasin, salcâm, salcie etc.
Valoarea lucrărilor de împăduriri ce se vor executa în această toamnă va fi de circa 21 milioane de lei şi va fi suportată din fondul de conservare şi regenerare a pădurilor al Romsilva.
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe