Primari din Gorj spun că procurori "de la Bucureşti" au verificat liste electorale, în ultimele zile

Procurori "de la Bucureşti" au verificat, în ultimele zile, listele electorale din două comune ale judeţului Gorj, primarii din Dragoteşti şi Polovragi declarând pentru MEDIAFAX că zeci de alegători au fost întrebaţi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie.

Urmărește
1008 afișări
Imaginea articolului Primari din Gorj spun că procurori "de la Bucureşti" au verificat liste electorale, în ultimele zile

Primari din Gorj spun că procurori "de la Bucureşti" au verificat liste electorale, în ultimele zile (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, a afirmat că, începând de vineri, timp de trei zile, anchetatorii au mers prin comună sau i-au invitat pe alegători la sediul Primăriei pentru a-i întreba despre semnăturile pe care le-au dat pe tabelele în care s-a consemnat că au votat.

"Eram plecat de la Primărie în momentul în care secretara mi-a dat la telefon un domn care s-a recomandat a fi procuror DNA de la Bucureşti. Mi-a cerut sprijinul pentru o anchetă care se face în comună şi, evident, i-am pus la dispoziţie o încăpere. Am delegat pe cineva de la urbanism care să meargă cu dumnealor prin sat şi timp de trei zile dumnealor au derulat ancheta respectivă", a spus Pasăre.

Edilul din Dragoteşti a declarat că şi el a fost chemat la audieri şi întrebat dacă îşi recunoaşte semnătura.

"M-au chemat şi pe mine şi pe mama mea, că amândoi am fost la vot şi le-am confirmat că sunt semnăturile noastre acolo pe tabele. Nu a fost nicio chestie în forţă sau de intimidare, ceva de genul acesta, au fost, părerea mea, lucruri normale. Nu a trebuit să scriu nimic, deşi unii oamenii de prin sat, care au dorit, au dat şi scris că au fost la vot şi că semnătura le aparţine", a mai spus Pasăre.

La rândul său, primarul comunei Polovragi, Ştefan Făsuescu, a declarat că o echipă de anchetatori a fost prezentă în localitate la sfârşitul săptămânii trecute, fiind audiate mai multe persoane.

"Eu am fost în concediu, dar am înţeles de la colegii de la Primărie că au venit nişte domni de la Bucureşti care au dorit să verifice nişte tabele cu semnături. Au fost pe la oameni, i-au întrebat dacă au mers la vot, dacă au semnat pe acele tabele şi cam atât. Ce anume i-a interesat pe procurorii de la Bucureşti nu aş putea să vă spun", a spus Făsuescu.

Liderul PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, care este şi secretar executiv adjunct al partidului la nivel naţional, a declarat pentru MEDIAFAX că organizaţia pe care o conduce nu a depus vreo plângere la vreun Parchet pentru a fi declanşată o asemenea cercetare.

Acesta nu exclude însă posibilitatea ca organizaţia centrală a PDL să fi cerut astfel de verificări, filiala Gorj sesizând faptul că din cei aproape 150.000 de alegători care s-au prezentat la urne în 29 iulie, aproape 27.000 au votat pe liste suplimentare.

"Nu comentez acţiunea procurorilor, dar nu exclud posibilitatea votului multiplu în Gorj. Am avut localităţi precum Turburea unde au venit zeci de oameni din Dolj să voteze şi sigur nu erau turişti. De asemenea, la Scoarţa veneau autocare cu locuitori din Strehaia pe care cineva zicea că îi duce la muncă în străinătate şi trebuiau să voteze aici la noi. Au fost probleme în acest sens", a spus şeful PDL Gorj.

Senatorul Ion Ruşeţ a menţionat că filiala a trimis la Bucureşti listele electorale suplimentare, la fel ca toate celelalte organizaţii ale PDL din ţară.

"În ziua votării noi am făcut doar întâmpinări şi sesizări la 112, unele s-au şi concretizat prin amenzi, dar, în schimb, am centralizat listele electorale suplimentare şi le-am înaintat la nivel de Bucureşti, unde nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu ele", a mai spus Ruşeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici