Primăria Sibiu a emis primele certificate de căsătorie în format digital

Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Sibiu a emis primele 6 certificate de căsătorie în format digital.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Primăria Sibiu a emis primele certificate de căsătorie în format digital

Primăria Sibiu a emis primele certificate de căsătorie în format digital

Primele şase certificate de căsătorie în format digital au fost emise joi, 26 septembrie şi vineri, 27 septembrie, de Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Sibiu.

Sibiul este printre primele municipii din ţară în care s-a implementat această componentă a „Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC”, un program naţional iniţiat de Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor prin care se digitalizează activitatea de stare civilă.

Concret, Registrul fizic de Stare Civilă nu mai există, fiind înlocuit de un sistem digital în care se înregistrează toate datele legate de căsătorie. După oficierea ceremoniei, mirii şi naşii semnează digital documentele, pe un pad special, iar ulterior, din sistemul electronic se poate genera certificatul de căsătorie atât în format fizic, tipărit, cât şi în format digital, dacă tinerii căsătoriţi îl solicită.

Sâmbătă, 28 septembrie, nu mai puţin de 16 perechi vor fi înregistrate în noul sistem de Stare Civilă.

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Sibiu derulează deja în format digital activitatea de înregistrare a naşterilor şi deceselor, prin intermediul acestui sistem informatic naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici