Primarul Ploieştiului, Andrei Voloşevici, reţinut pentru trafic de influenţă

Primarul Ploieştiului, Andrei Voloşevici, a fost reţinut pentru că ar fi pus presiune pe preşedintele HALE şi PIEŢE Ploieşti, adresându-i acestuia injurii şi încercând să-l constrângă să încheie sau să rezilieze anumite contracte.

Urmărește
1066 afișări
Imaginea articolului Primarul Ploieştiului, Andrei Voloşevici, reţinut pentru trafic de influenţă

Primarul Ploieştiului, Andrei Voloşevici, reţinut pentru trafic de influenţă

„La data de 24.10.2024 (joi - n.r.), procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri din cadrul S.G.A Dâmboviţa D.G.A. - Structura Centrală, S.J.A Buzău, I.P.J. Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti au efectuat 7 percheziţii la locuinţele a trei inculpaţi şi sediile sociale a mai multor societăţi comerciale şi S.C. HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti, în dosar efectuându-se cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, şantaj, uzurparea funcţiei, ultraj, purtare abuzivă”, anunţă Ministerul Public într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, în perioada aprilie-septembrie 2021, suspectul V.A.L. (n.r. Andrei Volosevici), primarul Municipiului Ploieşti, ar fi adresat injurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti, cu scopul de a-l determina pe cel din urmă să încheie sau să rezilieze contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Mai mult, în perioada mai-octombrie 2021, „suspectul S.C., în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată primarului Municipiului Ploieşti, a pretins şi a promit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comercială”.

Jurnalistul în cauză ar fi cerut şi primit sume de bani de la o societate comercială pentru a interveni la Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, „în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPECS SRL.

14 persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru a fi audiate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici