Primii moţi care au ajuns la medicii răniţi în Apuseni: Dorim să salveze vieţi în continuare

Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif, localnicii din comuna Horea care au ajuns primii la victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni, i-au vizitat, vineri, pe răniţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, dorindu-le sănătate şi să poată salva vieţi în continuare.

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Primii moţi care au ajuns la medicii răniţi în Apuseni: Dorim să salveze vieţi în continuare

Primii trei moţi care au ajuns la medicii răniţi în Apuseni: Dorim să salveze vieţi în continuare (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cei trei moţi - Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif - au mers, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, şi au urcat în salonul de la Terapie Intensivă, unde sunt internaţi răniţii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Moţii au discutat doar cu cei trei medici aflaţi în salon, deoarece copilotul Răzvan Petrescu se afla în operaţie.

"Domnii medici se simt bine, s-au bucurat când ne-au văzut. Sunt în spital, sub supraveghere, le-am transmis sănătate şi să poată salva vieţi în continuare. Noi ne bucurăm că am putut să îi ajutăm, că i-am putut salva. Am fost puţin emoţionaţi acum", a declarat Gheorghe Giurgiu, la ieşirea din spital.

Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif urmează să primească, vineri, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în jurul orei 15.00 la Consiliul Judeţean Cluj.

Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici