- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.11.2017, 12:03)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prinşi la furat | Români care furau componente din autoturisme de lux din Franţa, prinşi/ La cât se ridică prejudiciul
Peste 400 de sisteme de navigaţie şi 140 de volane de la autoturisme noi, de lux, au fost furate de pe teritoriul Franţei de o grupare infracţională formată din români, prejudiciul estimat fiind de 1,3 milioane de euro. Cei bănuiţi au fost identificaţi şi puşi sub acuzare, potrivit IGPR.
Urmărește
2067 afișări
Prinşi la furat | Români care furau componente din autoturisme de lux din Franţa, prinşi/ La cât se ridică prejudiciul
Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în colaborare cu poliţiştii francezi, au destructurat o grupare infracţională organizată formată din români, care ar fi comis furturi de sisteme de navigaţie şi volane de autoturisme de lux, în valoare de 1.300.000 de euro, pe teritoriul Franţei, arată Inspectoratul General al Poliţei Române, într-un comunicat transmis sâmbătă.
Potrivit sursei citate, în perioada 6 – 10 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în colaborare cu cei din cadrul Direcţiei Generale a Jandarmeriei Naţionale Franceze, au desfăşurat în comun activităţi de urmărire penală într-un dosar de criminalitate transfrontalieră înregistrat la Tribunalul de Mare Instanţă Dijon, din Franţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
„Cercetările în acest caz privesc o grupare organizată de cirminalitate itinerantă, formată din cetăţeni români, implicată în comiterea de furturi de la autoturisme de lux, din reprezentanţe auto de pe teritoriul Franţei, fiind vizate sistemele de navigaţie şi volanele. Infracţiunile ce fac obiectul dosarului penal sunt constituire a unui grup infracţional organizat, furturi calificate cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire şi distrugere, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 1.300.000 de euro”, potrivit IGPR.
Membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada ianuarie – mai, ar fi comis 19 fapte pe teritoriul Franţei, care au avut ca obiect furtul a 400 de sisteme de navigaţie şi 140 de volane, toate de la autoturisme noi, de lux.
În cadrul activităţilor comune, a fost organizată o acţiune în România, sub coordonarea DIICOT – Structura Centrală.
În România au fost efectuate 11 percheziţii în judeţul Călăraşi, una în judeţul Giurgiu şi una în Bucureşti, la locuinţele celor bănuiţi în acest caz.
De asemenea, au fost puse în executare 16 mandate de aducere pentru membrii grupării infracţionale. 9 dintre aceştia au fost depistaţi în judeţul Călăraşi, fiind conduşi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru audieri.
De asemenea, au fost puse în executare şi 9 mandate europene de arestare emise pe numele acestora, 8 dintre ei fiind în prezent arestaţi la propunerea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, în vederea predării lor către autorităţile franceze.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de intervenţie ale Poliţiei Române, coordonate de Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IGPR. Alături de poliţiştii români, au participat la activităţi şi magistratul de legătură francez acreditat la Bucureşti, ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Naţionale Franceze în România şi 3 anchetatori francezi, unul din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenţei Itinerante de la Paris şi doi din cadrul Secţiunii de Cercetări din Dijon, în cauză fiind primt sprijin şi de la ataşatul de afaceri interne român la Paris.
Cercetările în acest caz sunt continuate de autorităţile judiciare franceze, beneficiind în continuare de sprijinul autorităţilor judiciare române şi al poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul IGPR.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe