- Home
- Social
- IAŞI, (23.10.2013, 17:15)
- Florin Ghetau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procesul de corupţie de la Poliţia Rutieră Iaşi: 11 agenţi, condamnaţi la 3 sau 4 ani de închisoare
Paisprezece poliţişti de la Serviciul Rutier Iaşi trimişi în judecată în noiembrie 2009 pentru luare de mită au fost condamnaţi, miercuri, de judecătorii Tribunalului Iaşi, 11 dintre aceştia primind pedepse cuprinse între trei şi patru ani de închisoare cu executare.
Urmărește
2046 afișări
Procesul de corupţie de la Poliţia Rutieră Iaşi: 11 agenţi, condamnaţi la 3 sau 4 ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto)
Poliţiştii Vănel Carp, Ioan Marciuc, Lucian Munteanu, Iulian Lazăr, Constantin Manole, Cristian Ciubotaru, Constantin Bulancea, Marius Dănuţ Melniciuc, Cătălin Harnagea, Petrişor Daniel Lupu şi Gelu Captalan au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului Iaşi la închisoare cu executare, pedepsele fiind cuprinse între trei şi patru ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Ceilalţi trei poliţişti judecaţi în acest dosar, George Bîrsariuc, Marius Martin şi Cristian Dan Grecu, au primit condamnări cu suspendare.
Avocaţii poliţiştilor au anunţat că va fi formulat recurs la sentinţa magistraţilor Tribunalului Iaşi.
După pronunţarea sentinţei, Radu Irimia, apărătorului unuia dintre poliţiştii ieşeni, a spus că "soluţia este cea mai nedreaptă pe care a dat-o vreodată justiţia din Iaşi".
Cei 14 poliţişti condamnaţi au fost mutaţi, în noiembrie 2009, când au fost trimişi în judecată, în structuri neoperative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, până la o decizie definitivă în procesul de corupţie.
Surse din Poliţia Judeţeană Iaşi au declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că zece din cei 14 poliţişti mai lucrează în prezent la IPJ, în timp ce ceilalţi patru şi-a dat demisia din Poliţie.
Aceleaşi surse afirmă că niciunul din cei zece poliţişti ieşeni nu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Poliţiei Rutiere, ci au fost puşi la dispoziţia IPJ Iaşi, lucrând în alte compartimente.
Potrivit surselor citate, cei 10 agenţi vor putea fi destituiţi din Poliţie doar în momentul în care va exista o sentinţă definitivă în acest dosar.
"Dacă e achitare vor fi repuşi în drepturi, iar dacă va fi condamnare, atunci vor fi destituiţi. Nu poţi destitui pe cineva dacă nu e condamnat definitiv", au adăugat aceleaşi surse.
În ianuarie 2009, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Iaşi au declanşat o anchetă la Poliţia Rutieră din Iaşi, fiind ridicate zeci de mii de documente, privind în principal amenzile date în trafic. Ancheta a început după mai multe luni de cercetări, care au presupus inclusiv interceptări telefonice şi filaje.
Ancheta a dus la demisia fostului şef al acestui serviciu, comisarul Petru Frunză.
O februarie 2009, procurorii Parchetului Curţii de Apel Iaşi au început urmărirea penală împotriva a 54 de poliţişti de la Serviciul Rutier. În noiembrie 2009, 14 dintre poliţişti au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă, luare de mită şi fals intelectual, iar ceilalţi 40 de angajaţi ai Poliţiei Rutiere cercetaţi în acest dosar au fost scoşi de sub urmărire penală.
După trimiterea în judecată, cei 14 poliţişti rutieri au fost mutaţi în structuri neoperative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, până la o decizie definitivă în procesul de corupţie.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Şeful Poliţiei Rutiere Iaşi a demisionat (Video)
Citește și: Iaşi: 45 de poliţişti rutieri, urmăriţi penal
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe