- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.10.2013, 21:40)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Nicolae şi fiul acesteia, ARESTAŢI preventiv în dosarul de evaziune. Procuroarea Nicolae: Este o răzbunare a unei foste prietene şi partenere de afaceri a fiului meu
Procuroarea de la Parchetul instanţei supreme Angela Nicolae şi fiul acesteia, Daniel, au fost arestaţi pentru 29 de zile, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul alimentar, a hotărât marţi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Urmărește
1701 afișări
Angela Nicolae, Daniel Nicolae (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)
Întrucât ordonanţele de reţinere pe numele celor doi au expirat după ora 19.00, inculpaţii au părăsit sala de judecată, urmând a fi ridicaţi de către organele de poliţie după primirea mandatelor de arestare.
La ieşirea din sala de judecată, Angela Nicolae a arătat că nu optează să rămână la instanţă în aşteptarea agenţilor de poliţie, care au plecat după expirarea ordonanţelor de reţinere, şi că doreşte să se ducă acasă să se schimbe.
"Sunt nevinoată", a mai spus Nicolae la ieşirea din sală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Decizia instanţei supreme nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs tot la Înalta Curte.
Angela Nicolae: Este o răzbunare a unei foste prietene şi partenere de afaceri a fiului meu
Procuroarea Angela Nicolae a declarat, marţi, la ieşirea de la instanţa supremă, că situaţia în care se află ea şi fiul său reprezintă o răzbunare a unei foste iubite şi partenere de afaceri a acestuia din urmă, care, la rândul ei, îi cunoştea pe oamenii de afaceri acuzaţi de evaziune.
La ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), procuroarea Angela Nicolae, cercetată, alături de fiul său, Daniel, în dosarul DNA de evaziune fiscală de peste 50 de milioane de euro, a declarat că este nevinovată, că interceptările din dosar prezintă discuţii legate de probleme de familie şi că numele său a fost legat în mod "nedrept" de acest caz ca urmare a unei răzbunări.
"Am dat o declaraţie amplă în faţa instanţei de judecată, în care am precizat că nu sunt vinovată de niciun fel de infracţiune ce se reţine în sarcina mea. Nu am luat nicio sumă de bani, nici cu împrumut, nici nu am pretins vreo sumă de bani de la partenerii de afaceri din vreo societate cu care colabora fiul meu", a spus procuroarea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
Ea a mai precizat că a explicat convorbirile cu fiul său, interceptate de procurori în cadrul cercetării, ca având loc în contextul unor probleme de familie.
Angela Nicolae le-a mai declarat jurnaliştilor că are o carieră în Parchetul instanţei supreme, fiind procuror-şef din 1996, şi de asemenea o situaţie materială "foarte bună". "Deci nu-mi riscam cariera pentru nişte sume care mi se reţin, care sunt de 200 de roni sau de 500 de roni şi aşa mai departe", a spus procuroarea.
"Am combătut toate acuzaţiile care mi s-au adus mie şi fiului meu. Toate aceste aspecte sunt legate de o anumită răzbunare, nu din partea autorităţilor, ci din partea unor persoane şi a unei foste prietene a fiului meu care era în leg cu aceşti cetăţeni libanezi", a mai spus Nicolae, precizând că femeia repectivă i-a fost şi parteneră de afaceri fiului ei.
Judecătorul care a emis mandate de arestare pe numele celor doi este Marius-Dan Foitoş, fost magistrat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Foitoş a fost şef Serviciu criminalistic din cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a PICCJ, fiind numit judecător la instanţa supremă în iunie anul acesta.
Procurorul Angela Nicolae, şeful Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această faptă.
DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012-2013, a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.
În dosarul de evaziune, procurorii mai cer şi arestarea a altor 27 de persoane, respectiv a lui Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Laurenţiu Burlacu, Răzvan Adrian Lungu, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Georgeta Neagu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Florin Dãnilã, Abdul Mousim al Zaid, Andrei Viorel Mardare, Sorin Cristian Ştefan, Traian Ilie, Zayed Husein, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Ghaziri Rami, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Răzvan Ţigănilă, El Khoury Chrbel, Adrian Sărăcuţa, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed şi Daher Orlando Emil.
De asemenea, DNA a început urmărire penală şi faţă de alte 15 persoane, care sunt cercetate în stare de libertate. Printre acestea se numără senatorul PSD Niculae Bădălău, acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu şi din conducerea APIA.
În acest dosar, procurorii DNA au făcut, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa.
DNA a precizat că este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.
Reţeaua infracţională viza monopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist, potrivit procurorilor.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe