Procuror: Câteva cadavre, greu de identificat după accidentul aviatic. Am dispus analize ADN

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat că mai multe cadavre ale militarilor implicaţi în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu nu pot fi identificate din cauza arsurilor, astfel că s-a dispus efectuarea de analize ADN, fiind luate probe de la rudele victimelor.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Procuror: Câteva cadavre, greu de identificat după accidentul aviatic. Am dispus analize ADN

Procuror: Câteva cadavre, greu de identificat după accidentul aviatic. Am dispus analize ADN (Imagine: Ela Giurgea/ Mediafax Foto)

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că epava elicopterului ar putea fi transportată pentru cercetări suplimentare la Câmpia Turzii.

"Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor şi am dispus efectuarea de analize ADN în acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge înainte, am avut noroc de vreme bună astfel încât s-au efectuat cercetări ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigaţii suplimentare, probabil, vom transporta epava la Câmpia Turzii, iar cei de acolo vor decide dacă e cazul să o ducă la Bucureşti", a spus Siserman.

Potrivit acestuia, interesul tuturor este ca lucrurile "să meargă cât mai repede" pentru ca trupurile neînsufleţite să poată fi redate familiilor pentru înmormântare.

Fratele lui Rareş Moldovan, unul dintre militarii morţi în accident, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că mamei sale i s-a spus despre prelevarea de probe ADN.

"Mama s-a dus să identifice cadavrul şi să-i ia probe ADN. Au spus că iau probe la toată lumea ca să fie siguri", a spus el.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici