Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 au început, luni, să emită adrese către SUUB şi către firma la care Ramona Cîciu lucra pentru ridicarea de documente, respectiv acte medicale şi legate de formele de muncă ale femeii.
De asemenea, procurorii au identificat mai multe persoane care ar putea da declaraţii în calitate de martor în acest dosar, potrivit surselor citate.
Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu.
„Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în dosarul nr. 4040/P/2010 având ca obiect aplicarea şi respectarea normelor cuprinse în Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă. Cercetările se efectuează în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care victima Cîciu Carmen Ramona a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă”, a informat, vineri, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Femeia, care a fost internată, marţi, la SUUB, după ce i s-a făct rău la serviciu, a murit sâmbătă după mai multe zile de comă profundă.
Medicii SUUB au stabilit drept cauză a decesului suspiciunea de miocardită (inflamare a muşchiului inimii), dar concluzia finală va aparţine INML „Mina Minovici” unde este transportata cadavrul.
De asemenea, inspectorii de muncă bucureşteni au început, luni, verificările pentru a stabili cât timp se lucrează în compania unde lucra Ramona Cîciu, în acest sens fiind luate declaraţii de la angajaţi.
Şi compania Ipsos Interactive Services, unde Ramona Cîciu lucra ca programator, a făcut o anchetă în acest caz, urmând să trimită un raport la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.