- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (17.05.2018, 19:47)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul general Augistin Lazăr a prelungit mandatul lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror-şef la DIICOT prin delegarea sa pentru încă şase luni
Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public.
Urmărește
2791 afișări
Daniel Horodniceanu a fost delegat procuror-şef la DIICOT pentru încă şase luni
Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public, Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018.
Actualul mandat al lui Daniel Horodniceanu la conducerea structurii expiră pe 19 mai.
Delegarea a fost făcută în condiţiile în care procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, urmează a fi intervievat la CSM pe 5 iunie. Pe 6 iunie Consiliul va trimite avizul către Ministerul Justiţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
În proiectul de management, procurorul Felix Bănilă a subliniat că procurorul-şef al DIICOT trebuie să fie şi un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are în vedere vizează alinierea la normele raportului MCV.
Documentul conţine 37 de pagini, în care a introdus consideraţii generale privind managementul judiciar, scopul şi competenţa DIICOT, obiective strategice, operaţionale.
„Pentru a fi eficient în îndeplinirea atribuţiilor sale, procurorul şef al DIICOT este necesar să fie şi un bun psiholog, a se cunoaşte în primul rând pe sine, a-şi cunoaşte limitele , calităţşiloe şi defectele, a fi stăpân pe sine, a fi un fin diplomat şi bun comunicator pentru a putea organiza/reorganiza şi distribui personalul în scopul îndeplinirii obiectivelor, eficienţă şi performanţă. (...) În ceea ce priveşte DIICOT, obiectivele pe termen mediu şi cele pe termen lung ale acestei instituţii trebuie să se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare şi Verificare defineşte a fi un act de justiţie performant şi cu respectarea unor înalte standarde de etică şi profesionalism”, se arată în proiectul său de management, publicat pe site-ul CSM.
De asemenea, Felix Bănilă îşi propune să creeze, în cadrul DIICOT, propria structură de poliţie judiciară.
„Propuneri de modificare a cadrului legislativ şi instituţional de înfiinţare în cadrul DIICOT a propriei structuri de poliţie judiciară, obiectiv care presupune realizarea următoarelor tipuri de activităţi: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de poliţie judiciară; analizarea indicatorilor care să ofere gradul de structurare pe competenţe profesionale a ofişerilor de poliţie judiciară ce vor compune acest compartiment în strânsă legătură cu competenţa materială a DIICOT şi numărul de cauze specific pe fiecare secţie, serviciu şi birou specializat în parte; elaborarea de metodologii de lucru după care viitorii ofiţeri de poliţie judiciară ce vor funcţiona în cadrul DIICOT îşi vor desfăşura activitatea”, prevede documentul.
Citeşte şi: Profesoară, bănuită că ar fi întreţinut relaţii intime cu un elev cu handicap. Cum s-a aflat totul
Citeşte şi: BSDA 2018 | Selfie cu adrenalină la peste 40 de metri deasupra Romaero, într-o scară mecanică de la IGSU | FOTO, VIDEO
Citeşte şi: BLINDATUL austriac de 12 tone ce poate da fiori protestatarilor şi ultraşilor, la expoziţia dedicată industriei apărării: „L-am adus pentru Jandarmerie” | FOTO
Citeşte şi: Persoanele cu dizabilităţi motorii din Capitală vor beneficia de transport gratuit în regim de taxi
Pe lângă acestea, în calitate de şef al DIICOT, procurorul Bănilă intenţionează să dispună metode şi soluţii pentru soluţionarea cauzelor în termen rezonabil, cu respectarea principiului celerităţii, iar pentru acestea, va avea în vedere - potrivit proiectului - următoarele: instituirea managementului de caz, activitate care va permite procurorului o utilizare raţională şi eficientă a timpului de lucru în efectuarea activităţilor de urmărire penală în cauzele repartizate; monitorizarea cauzelor în funcţie de vechimea lor, în raport de cele două criterii temporale (6 luni şi 1 an) şi stabilirea unor planuri de măsuri concrete atunci când se constată existenţa unor deficienţe în activitatea de urmărire penală; urmărirea soluţionării dosarelor în ordinea vechimii şi importanţei lor, pentru a se evita constatarea situaţiei de intervenire a prescripţiei răspunderii penale.
„Proiectul reprezintă şi propria viziune cu privire la ceea ce ar putea deveni DIICOT în viitor, conştient fiind şi de faptul că obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung fixate for suferi unele modificări odată cu parcurgerea etapelor manageriale, dar consider că este unul viabil, realist şi apt a conduce la realizartea obiectivelor propuse şi la consolidarea capacităţii de acţiune a DIICOT, precum şi la atingerea finalităţii pentru care a fost creată această structură specializată a MP”, îşi încheie Felix Bănilă proiectul.
Felix Bănilă a fost propus, de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, noul procuror-şef al DIICOT. Acesta a concurat, pentru ocuparea acestei funcţii, cu actualul şef al structurii de parchet, Daniel Horodniceanu. Ulterior avizului CSM, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Mega-operaţiunea "Ziua Z": 80 de persoane, reţinute. DIICOT va cere arestarea în lipsă pentru liderul clanului Ghenosu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe