- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.04.2014, 16:34)
- Otilia Ciocan , Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul Paul Petrovan revine la DNA când îi încetează detaşarea la MAI
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, miercuri, cererea de detaşare a lui Paul Nicolae Petrovan la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a fi numit prefect al Capitalei, acesta urmând să revină la DNA când îi încetează detaşarea.
Urmărește
863 afișări
Procurorul Paul Petrovan revine la DNA când îi încetează detaşarea la MAI (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Oficiali ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat pentru MEDIAFAX că ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru procurori a fost suplimentată cu cererea de detaşare a procurorului Paul Nicolae Petrovan la Ministerul Afacerilor Interne, solicitare care a fost aprobată.
Potrivit unor surse din Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorul Paul Nicolae Petrovan a înaintat o cerere de detaşare la Ministerul Afacerilor Interne, care a fost avizată de procurorul şef al DNA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Potrivit Legii privind statutul magistraţilor, Consiliul Superior al Magistraturii poate dispune detaşarea magistraţilor, numai cu acordul scris al acestora, la alte instanţe sau parchete, la Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, Ministerul Justiţiei sau la unităţile subordonate acestuia ori la alte autorităţi publice.
Detaşarea este cuprinsă între şase luni şi trei ani, dar poate fi prelungită pentru o durată de până la trei ani, o singură dată. După încetarea detaşării, magistratul revine la postul deţinut anterior, potrivit Legii 303/2004.
În perioada detaşării, judecătorii şi procurorii îşi păstrează calitatea de magistraţi şi beneficiază de drepturile prevăzute de lege pentru personalul detaşat. Când salariul şi celelalte drepturi băneşti prevăzute pentru funcţia în care este detaşat magistratul sunt inferioare celor de care acesta beneficiază în calitatea sa de magistrat, el îşi păstrează indemnizaţia de încadrare lunară şi celelalte drepturi băneşti ale funcţiei de magistrat pe care o deţine.
Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să îl numească în acest post pe Paul Nicolae Petrovan, au declarat surse oficiale, decizie care confirmă informaţiile transmise anterior de agenţia MEDIAFAX.
Citeşte şi:
Guvernul a înlocuit-o pe Georgeta Gavrilă la Prefectura Bucureşti cu procurorul DNA Petrovan
La solicitarea presei, premierul Victor Ponta a confirmat informaţia şi a precizat că acesta este procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cerând şi obţinând aprobarea de la Consiliul Superior al Magistraturii.
"S-a dat aprobarea de către CSM şi va fi instalat ca prefect al Bucureştiului, da", a spus Ponta.
El a adăugat că acesta va fi reprezentantul Guvernului în Bucureşti.
"Este magistrat, a discutat cu ministrul de Interne şi este dispus să îşi asume o funcţie dificilă, cea de prefect de Bucureşti, are toată pregătirea profesională şi are şi avizul CSM, mai mult ce ar trebui să îl recomande ?", a mai afirmat Ponta.
Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar şef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.
Georgeta Gavrilă nu este membru al vreunui partid politic, dar beneficiază de sprijinul PNL.
Ea a fost numită prefect în Bucureşti în mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, după ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apărării.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe