- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (22.05.2018, 16:45)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, va susţine miercuri un discurs la ONU
Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef DNA, a fost invitată să susţină un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, ce va avea loc miercuri, la New York, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Urmărește
1031 afișări
Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, va susţine miercuri un discurs la ONU
Dezbaterea marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC), cunoscută şi drept Convenţia de la Merida, semnată şi ratificată de România, alături de alte 182 de state.
La reuniune participă preşedintele Adunării Generale a Naţiunilor Unite Miroslav Lajčák şi secretarul general al Naţiunilor Unite António Guterres.
Laura Codruţa Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată „15 ani de implementare a Convenţiei – tendinţe, realizări şi provocări”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care ceilalţi participanţi vor avea posibilitatea să adreseze întrebări şi să împărtăşească aspecte rezultate din experienţa ţărilor pe care le reprezintă, mai anunţă DNA într-un comunicat de presă.
În conformitate cu Rezoluţia 72/196, adoptată de Adunarea generală Naţiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, preşedintele forului menţionat va întocmi o sinteză a discuţiilor, document ce urmează a fi transmis Conferinţei statelor membre ale Convenţiei - for decizional - precum şi tuturor statelor membre ale ONU.
Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a fost adoptată în octombrie 2003 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi a fost semnată la Merida, Mexic, ca urmare a recunoaşterii caracterului global al ameninţărilor pe care le presupune corupţia, ameninţări care impun o abordare cuprinzătoare şi multidisciplinară. Convenţia este un instrument anticorupţie ce reprezintă o angajare internaţională aproape universală, având în vedere că a fost semnată de 183 de state, iar dispoziţiile Convenţiei sunt obligatorii pentru statele semnatare. Convenţia a fost semnată de România la Merida la 9 decembrie 2003, fiind ratificată în anul 2004.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vicepremierul Viorel Ştefan, despre Pilonul II: Nu există niciun proiect, ci doar foarte multă preocupare publică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe