- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.12.2013, 15:53)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect pentru facilitarea accesului la educaţie al copiilor cu epilepsie, în şcoli din Capitală
Copiii cu dizabilităţi, în special cei cu epilepsie, ar putea avea acces mai uşor la educaţie, datorită unui proiect lansat marţi prin care, printre altele, părinţii acestora vor beneficia de consiliere, iar cadrele didactice vor primi informaţii pentru evitarea cazurilor de discriminare.
Urmărește
452 afișări
Proiect pentru facilitarea accesului la educaţie al copiilor cu epilepsie, în şcoli din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)
Proiectul "Elev în clasa I" este iniţiativa Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), în parteneriat cu Asociaţia pentru Dravet şi Alte Epilepsii Rare şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Acest proiect, care îşi propune facilitarea accesului la educaţie al copiilor cu dizabilităţi, cu accent special pe categoria copiilor cu epilepsie, are trei obiective principale. Primul este implementarea unui program pilot de consiliere a părinţilor de copii cu dizabilităţi/epilepsie pentru facilitarea accesului la învăţământul primar. De asemenea, se urmăreşte implementarea unui program de informare a cadrelor didactice din ciclul primar din Bucureşti cu privire la problematica epilepsiei, precum şi a unei campanii de sensibilizare a opiniei publice fata de epilepsie in general, de demitizare a acestui tip de dizabilitate, după cum se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Astfel, arată iniţiatorii, pe parcursul a şase luni, echipa CEDCD şi Dravet România vor derula 100 de şedinţe de consiliere a prinţilor de copii cu epilepsie pe linie de drepturi şi suport psihologic, vor organiza trei sesiuni de informare a aproximativ 100 de cadre didactice din ciclul primar privind prevenirea situaţiilor de discriminare şi modalităţile de intervenţie în caz de criza epileptică şi vor derula o campanie de informare în 20 de şcoli din Capitală.
"Ne dorim ca acest proiect pilot să devină un model de bună practică pentru combaterea discriminării copiilor cu dizabilităţi pe linia accesului la educaţie. Ne dorim ca rezultatele acestui proiect să se constituie în premisele replicării sale la nivel regional şi naţional, cu sprijinul actorilor publici şi privaţi. Cred cu tărie faptul că numai prin absenţa discriminării şi prin educaţie de calitate copiii cu epilepsie si copiii cu dizabilitaţi, în general, îşi pot atinge potenţialul lor evolutiv aşa cum prevede, de altfel, şi Convenţia ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi", spun iniţiatorii proiectului finanţat de Raiffeisen Bank.
Tot ei atrag atenţia că epilepsia este, în continuare, un diagnostic înconjurat de mituri. "Cadrele didactice nu ştiu cum să reacţioneze la o eventuală criză, iar părinţii tipici se tem de felul în care expunerea la o astfel de situaţie le-ar afecta copii. Abuzurile şi discriminările sunt un fapt cotidian", arată iniţiatorii proiectului.
În România trăiesc aproximativ 72.000 de copii cu dizabilităţi, iar epilepsia afectează circa 23.000 de copii şi adolescenţi.
În Bucureşti sunt 6.364 copii cu dizabilităţi, cifra reală fiind mult mai mare, deoarece statistica reflectă exclusiv numărul copiilor înregistraţi cu certificat de handicap.
Citește pe alephnews.ro: Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe