Propaganda rusă a „dat foc” unui depozit de carburanţi din Bragadiru. MApN combate dezinformările Moscovei

Informaţiile privind incendierea unui depozit de carburanţi din Bragadiru de un grup de persoane necunoscute, prezentate pe X şi pe canale asociate propagandei Federaţiei Ruse sunt false, avertizează marţi Ministerul Apărării naţionale (MApN).

Urmărește
19386 afișări
Imaginea articolului Propaganda rusă a „dat foc” unui depozit de carburanţi din Bragadiru. MApN combate dezinformările Moscovei

Propaganda rusă vizează un depozit de carburant din Bragadiru. Avertismentul MApN

„Vă semnalăm o serie de informaţii false vehiculate pe contul din platforma X (fostă Twitter) al unui aşa-zis centru de studii ale războiului, dar şi pe canale asociate propagandei Federaţiei Ruse în reţelele sociale Telegram, VK, YouTube şi Reddit, care pretind că un depozit de carburanţi din Bragadiru, România, ar fi fost incendiat de un grup de persoane necunoscute – facsimilele marcate cu eticheta <Fake News>”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Conform sursei citate, clipul este etichetat ca fiind neverificat şi conţine link-ul către un grup din reţeaua Telegram al acestui aşa-zis centru.

„De asemenea, pe canalul din Telegram (facsimil 2), <sursele> încearcă să inducă ideea că <depozitul> din clip a fost incendiat de un grup de refugiaţi ucraineni nemulţumiţi de diminuarea sprijinului european pentru Ucraina. În plus, se susţine fals ideea că autorităţile din România au comunicat oficial acest incident fictiv, iar cauza ar fi fost un scurtcircuit”, mai transmite MApN:

„Seria de informaţii false pe această temă culminează, astăzi, cu reluarea unei teme mai vechi (facsimil 7), privind atacarea Federaţiei Ruse cu aeronave F-16 de pe teritoriul României (...), pe o platformă rusească de informare în care este prezentat clipul în cauză, dar fără etichetele de sursă neverificată şi link către grupul de Telegram, cu care a fost promovat iniţial pe reţelele sociale. Toate informaţiile vehiculare cu privire la <incidentul> prezentat pe aceste canale sunt în totalitate false!”, avertizează ministerul.

Reprezentanţii MApN susţin că clipul publicat, la care se face referire, nu este filmat în oraşul Bragadiru sau în altă locaţie de pe teritoriul României, iar autorităţile din România NU au comunicat vreun incediu la vreunul din depozitele de carburanţi de pe teritoriul ţării noastre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici