- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.09.2014, 20:32)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Propunere legislativă privind steagurile unităţilor administrativ-teritoriale, aprobată în comisii
O propunere legislativă prin care primăriile oraşelor sau comunelor care arborează steaguri proprii al căror model nu este aprobat prin HG ar urma să fie sancţionate cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei a primit, luni, raport favorabil din partea Comisiei pentru administraţie a Senatului.
Urmărește
227 afișări
Propunere legislativă privind steagurile unităţilor administrativ-teritoriale, aprobată în comisii (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)
Propunerea legislativă privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale, care va fi dezbătură de plenul Senatului în calitate de primă Cameră sesizată, prevede că unităţile administrativ-teritoriale pot supune aprobării Guvernului steaguri proprii, în baza hotărârii autorităţii deliberative.
Potrivit proiectului, aprobarea modelului steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului, iar culoarea şi însemnele distinctive ale steagurilor nu pot aduce atingere simbolurilor naţionale şi nu pot conţine simboluri naţionale ale altor state.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În proiect se mai arată că pe steaguri pot fi reproduse stemele unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi denumirile acestora în formatul comună/oraş/municipiu după caz, judeţul şi România.
O altă prevedere arată că acolo unde cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20 % din numărul locuitorilor, denumirea unităţilor administrativ-teritoriale poate fi menţionată pe steag şi în limba minorităţii naţionale respective. În acest caz, denumirea în limba minorităţii va avea aceeaşi mărime, aceleaşi caractere şi culoare cu denumirea în română şi va fi amplasată sub aceasta.
Iniţiativa legislativă mai stipulează că proiectul modelului de steag trebuie să primească avizul consultativ al Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române.
Iniţiatorii mai propun ca unităţile administrativ-teritoriale să arboreaze propriile steaguri numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.
Steagul propriu al unităţilor administrativ-teritoriale, se arată în proiect, poate fi folosit la sediul acestora şi cu prilejul unor manifestări de interes local, precum şi în cadrul acţiunilor protocolare sau festive.
În proiectul de act normativ se mai prevede că nerespectarea reglementărilor legii privind aprobarea, arborarea şi folosirea steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, iar constatarea contravenţiilor se face de către prefecţi.
Iniţiativa legislativă este semnată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Constantin Adăscăliţei, Ana Birchall, Mircea-Titus Dobre, Florin Iordache, Claudiu Manda, Manuela Mitrea, Rodica Nassar şi Viorel Ştefan.
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe