- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.03.2015, 13:43)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Propunerea lui Remus Cernea privind parteneriatului civil a fost respinsă de senatorii jurişti
Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil propusă de parlamentarul independent Remus Cernea a fost respinsă, marţi, cu unanimitate de către membrii Comisiei juridice de la Senat.
Urmărește
478 afișări
Propunerea lui Remus Cernea privind parteneriatului civil a fost respinsă de senatorii jurişti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
În timpul dezbaterilor, senatorul Mărinică Dincă a afirmat că toate propunerile făcute de Cernea sunt foarte bine reglementate în legislaţia românească.
La rândul său, senatorul PSD Ioan Chelaru, a spus că actele legislative în vigoare sunt acoperitoare inclusiv pentru acest domeniu, adăugând că unii dintre membrii Comisiei juridice au scris chiar cărţi pe acest subiect.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
După criticile venite din partea membrilor Comisiei juridice, Remus Cernea a replicat: "Ştim bine că nu există nici un fel de obiecţie în afara unui astfel de proiect decât prejudecăţile de ordin homofob şi conservatorisme de inspiraţie religioasă. Legea de faţă ar trebui să fie votată în unanimitate de către Parlament, să vină în întâmpinarea unor oameni care chiar sunt în nevoie şi ale căror drepturi nu sunt recunoscute în ţara noastră".
El le-a cerut senatorilor să dea un vot favorabil acestui proiect, care vine în întâmpinarea unor oameni "care sunt în nevoie şi ale căror drepturi nu sunt deloc recunoscute, deopotrivă heterosexuali sau persoane de acelaşi sex".
Potrivit proiectului, singurele condiţii pentru partenerii care încheie un parteneriat civil sunt să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, cel puţin unul dintre ei să fie cetăţean român sau cetăţean străin sau apatrid cu domiciliul în România şi niciunul dintre parteneri să nu fie căsătorit sau parte într-n alt parteneriat civil.
Potrivit propunerii, contractul de parteneriat civil se încheie în formă autentică, se semnează de către cei doi parteneri în faţa notarului public din circumscripţia Curţii de Apel pe raza localităţii în care cel puţin unul dintre parteneri îşi are domiciliul şi se înregistrează într-uj registru special numit "Registru opentru evidenţa parteneriatelor civile", ţinut la notarul respectiv
În propunerea legislativă se arată că serviciile medicale necesare unuia dintre parteneri care nu deţine o asigurare medicală se pot acorda în baza asigurării medicale a celuilalt partener civil şi că, în cazul spitalizării unuia dintre parteneri, celălalt este considerat aparţinător.
Pe de altă parte, se mai arată că, la momentul încheierii contractului, partenerii pot opta între: comunitatea legală, separaţia bunurilor sau comunitatea convenţională.
Senatul va dezbate iniţiativa legislativă în calitate de primă Cameră sesizată.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Deranjat de decibelii alarmei pentru plen, deputatul Cernea vrea schimarea tonalităţii acesteia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe