- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.03.2015, 13:43)
- Eliana Radulescu
Propunerea lui Remus Cernea privind parteneriatului civil a fost respinsă de senatorii jurişti
Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil propusă de parlamentarul independent Remus Cernea a fost respinsă, marţi, cu unanimitate de către membrii Comisiei juridice de la Senat.
Urmărește
479 afișări
Propunerea lui Remus Cernea privind parteneriatului civil a fost respinsă de senatorii jurişti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
În timpul dezbaterilor, senatorul Mărinică Dincă a afirmat că toate propunerile făcute de Cernea sunt foarte bine reglementate în legislaţia românească.
La rândul său, senatorul PSD Ioan Chelaru, a spus că actele legislative în vigoare sunt acoperitoare inclusiv pentru acest domeniu, adăugând că unii dintre membrii Comisiei juridice au scris chiar cărţi pe acest subiect.
După criticile venite din partea membrilor Comisiei juridice, Remus Cernea a replicat: "Ştim bine că nu există nici un fel de obiecţie în afara unui astfel de proiect decât prejudecăţile de ordin homofob şi conservatorisme de inspiraţie religioasă. Legea de faţă ar trebui să fie votată în unanimitate de către Parlament, să vină în întâmpinarea unor oameni care chiar sunt în nevoie şi ale căror drepturi nu sunt recunoscute în ţara noastră".
El le-a cerut senatorilor să dea un vot favorabil acestui proiect, care vine în întâmpinarea unor oameni "care sunt în nevoie şi ale căror drepturi nu sunt deloc recunoscute, deopotrivă heterosexuali sau persoane de acelaşi sex".
Potrivit proiectului, singurele condiţii pentru partenerii care încheie un parteneriat civil sunt să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, cel puţin unul dintre ei să fie cetăţean român sau cetăţean străin sau apatrid cu domiciliul în România şi niciunul dintre parteneri să nu fie căsătorit sau parte într-n alt parteneriat civil.
Potrivit propunerii, contractul de parteneriat civil se încheie în formă autentică, se semnează de către cei doi parteneri în faţa notarului public din circumscripţia Curţii de Apel pe raza localităţii în care cel puţin unul dintre parteneri îşi are domiciliul şi se înregistrează într-uj registru special numit "Registru opentru evidenţa parteneriatelor civile", ţinut la notarul respectiv
În propunerea legislativă se arată că serviciile medicale necesare unuia dintre parteneri care nu deţine o asigurare medicală se pot acorda în baza asigurării medicale a celuilalt partener civil şi că, în cazul spitalizării unuia dintre parteneri, celălalt este considerat aparţinător.
Pe de altă parte, se mai arată că, la momentul încheierii contractului, partenerii pot opta între: comunitatea legală, separaţia bunurilor sau comunitatea convenţională.
Senatul va dezbate iniţiativa legislativă în calitate de primă Cameră sesizată.
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Deranjat de decibelii alarmei pentru plen, deputatul Cernea vrea schimarea tonalităţii acesteia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert