- Home
- Social
- PITEŞTI, (05.02.2013, 09:55)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Protestul angajaţilor Diviziei Petrochimice Bradu s-a încheiat. Muncitorii cer acordarea salariilor restante şi plăţi compensatorii
Aproximativ 300 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat, marţi, în faţa unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe decembrie şi avansul pe ianuarie, oamenii temându-se că îşi vor pierde locurile de muncă, în condiţiile în care combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă. La această oră angajaţii au revenit la locurile de muncă.
Urmărește
304 afișări
Protestul angajaţilor Diviziei Petrochimice Bradu s-a încheiat. Muncitorii cer acordarea salariilor restante şi plăţi compensatorii (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto Arhiva)
Marian Dumitru, liderul sindicatului de la Divizia Petrochimică Bradu, a declarat că în cursul acestei zile va merge la Oltchim pentru discuţii privind perspectiva combinatului şi a petrochimiei de la Piteşti.
"În cursul zilei o să mă întâlnesc la Râmnicu Vâlcea cu directorul Oltchim, Mihai Bălan şi cu sindicaliştii de acolo şi liderii lor pentru a vedea ce este de făcut, dar şi cu domnul Piperea, pentru a-i transmite să nu mai facă astfel de declaraţii, că Oltchim şi petrochimia de la Piteşti vor ajunge la fier vechi şi pentru a avea o dicuţie cu documentele pe masă despre perspectiva Oltchim şi implicit a părţii de petrochimie de la Piteşti, denumită Divizia Petrochmică Bradu. A fost un protest spontan, nu unul organizat de sindicat. Oamenii sunt supăraţi şi pentru că nu şi-au primit banii pe decembrie, lichidarea şi banii pe toată luna ianuarie", a afirmat liderul sindical Marian Dumitru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Potrivit acestuia, oamenii mai cer acordarea de plăţi compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, în situaţia în care vor avea lor disponibilizări.
Protestele au avut loc în faţa pavilionului administrativ al fabricii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit liderului sindical al Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Dumitru, salariaţii vor ca persoana desemnată să se ocupe de procedura de insolvenţă a Oltchim să aibă o întâlnire cu ei, oamenii temându-se că societatea va intra în faliment şi va ajunge la "fier vechi", iar ei îşi vor pierde locurile de muncă.
"Oamenii se tem că Oltchim şi implicit petrochimia de la Piteşti, Divizia Petrochmica Bradu, vor ajunge la fier vechi în urma insolvenţei, iar locurile de muncă vor fi desfiinţate.Vrem să avem o întâlnire cu domnul Piperea, cel desemnat să realizeze insolvenţa, pentru a vedea ce se va întâmpla cu noi. Oamenii au auzit că există posibilitatea că această insolvenţă să aducă falimentul", a declarat liderul sindical.
Totodată, angajaţii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe decembrie 2012 şi avansul pentru luna ianuarie.
Administratorul judiciar Gheorghe Pipera a declarat, marţi, că nu există în acest moment pericolul unui faliment, iar sindicatele trebuie să înţeleagă "să fie calme".
"Noi facem eforturi, am discutat şase ore la Vâlcea cu sindicatele, au înţeles strategia noastră pe termen scurt şi este o surpriză acest protest. Dacă protestele continuă, şansele că Oltchim să se poată salva sunt tot mai reduse. Nu îi ajută cu nimic dacă protestează. Nu se pune în acest moment problema de faliment, iar oamenii trebuie să înţeleagă că discutăm reorganizarea societăţii. Sindicatele trebuie să înţeleagă să fie calme", a afirmat Gheorghe Piperea.
Divizia Petrochimică Bradu aparţine societăţii Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Citeşte şi:
EXCLUSIV: Oltchim intră în insolvenţă
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe