Protest în centrul Londrei faţă de moartea lui George Floyd în Statele Unite

  • Zeci de mii de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul Londrei pentru a protesta faţă de moartea afro-americanului George Floyd în SUA
  • Şefii Poliţiei din Marea Britanie s-au declarat îngroziţi de moartea lui George Floyd, dar le-au cerut manifestanţilor să respecte regulile de distanţare
  • În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti
286 afișări
Imaginea articolului Protest în centrul Londrei faţă de moartea lui George Floyd în Statele Unite

Sursa foto: profimedia

Zeci de mii de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul Londrei pentru a protesta faţă de moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite, relatează agenţia de presă Reuters.

"Fără dreptate, nu există pace!", "Nu poliţiei rasiste!" şi "Vieţile persoanelor de culoare contează!" - au scandat manifestanţii adunaţi în zona Hyde Park din Londra.

Şefii Poliţiei din Marea Britanie s-au declarat îngroziţi de moartea lui George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în SUA, dar le-au cerut manifestanţilor din Marea Britanie să respecte regulile de distanţare impuse pentru combaterea coronavirusului.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat moartea lui George Floyd, dar le-a cerut protestatarilor să fie paşnici şi să respecte regulile antiepidemice.

"Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil. Am văzut imaginile şi înţeleg perfect de ce oamenii exercită dreptul de a protesta. Evident, cred că aceste manifestaţii ar trebui să se deruleze legal şi rezonabil", a declarat Boris Johnson.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici