- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Protest spontan la Institutul Cantacuzino
Peste o sută de angajaţi ai Institutului Cantacuzino s-au adunat, joi, în curtea instituţiei pentru a protesta faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a-i da afară pe oameni după ce au fost închise mai multe secţii de producţie.
Protest spontan la Institutul Cantacuzino (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Liderul de sindicat, Dumitru Viezureanu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că oamenii s-au adunat în curtea institutului întrucât nu mai sunt bani de salarii, milionul de lei promis de Guvern nefiind alocat.
Acesta a mai spus că angajaţii au fost obligaţi să plătească 80 de miliarde de lei pentru faptul că nu au produs vaccinul sezonier, deşi acest lucru nu s-a produs din vina muncitorilor.
Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a retras, în 8 februarie, Institutului Cantacuzino autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
După această decizie, Institutul Cantacuzino s-a angajat ca, până în 15 aprilie, să finalizeze o serie lucrări, dar şi de reverificări ale parametrilor de lucru la liniile de producţie a vaccinurilor BCG şi pandemic, ANM dând asigurări instituţiei ca va elibera autorizaţia de fabricaţie dacă aceste măsuri vor fi realizate.
Guvernul a alocat, la începutul lunii martie, Institutului Cantacuzino fonduri totale de un milion lei pentru finalizarea lucrărilor şi reverificarea parametrilor de lucru, care să permită instituţiei ca, până la 15 aprilie, să obţină avizele necesare pentru continuarea activităţii, inclusiv pentru producerea vaccinurilor.
Vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, l-a demis pe directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino, Radu Iordăchel, pentru că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului pe care şi l-a asumat nu a fost îndeplinit.
Decizia ministrului Sănătăţii a venit în urma raportului de autorizare realizat de Agenţia Naţională a Medicamentului care evidenţiază faptul că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului, pe care conducerea şi l-a asumat, nu a fost în totalitate respectat şi implementat.
În aceeaşi zi, ministrul Cseke l-a numit pe medicul primar microbiolog Gabriel Ionescu în funcţia de director general al Institutului Cantacuzino.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO