- Home
- Social
- RÂMNICU VÂLCEA, (23.10.2012, 13:12)
- Departamentul Corespondenţi , Gabriel Degeratu ,
Proteste la Oltchim după ce instanţa a respins înregistrarea actelor privind conducerea sindicatului
Aproape 200 de salariaţi ai Oltchim protestează marţi faţă de decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care a respins înregistrarea documentelor Sindicatului Liber privind revocarea preşedintelui sindicatului, Mihai Diculoiu, şi a Biroului executiv şi numirea unei noi conduceri a sindicatului.
Urmărește
302 afișări
Proteste la Oltchim după ce instanţa a respins înregistrarea actelor privind conducerea sindicatului (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit preşedintelui interimar al Sindicatului Liber Oltchim, Corneliu Cernev, instanţa nu a judecat pe fond solicitarea şi a invocat faptul că în statutul sindicatului nu există titulatura de "birou executiv interimar".
"Practic ne-a fost respinsă înregistratea demersului nostru în registrul judecătoresc pentru ca acesta să ajungă în faţa magistraţilor pentru a putea fi soluţionat. S-a invocat faptul că în statutul sindicatului nu există titulatură de birou executiv interimar. Acum o să desemnăm un birou executiv care să nu aibă această denumire şi o să depunem din nou actele la Judecătorie pentru ca instanţa să soluţioneze această cauză. Deci nu este vorba despre o revenire a lui Mihai Diculoiu la conducerea sindicatului. Dânsul şi întregul birou executiv al sindicatului au fost revocaţi", a declarat Corneliu Cernev.
La ora transmiterii acestei ştiri, salariaţii protestează în sala de şedinţe din pavilionul administrativ al combinatului Oltchim.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
În 2 octombrie, liderul de sindicat de la Oltchim Mihai Diculoiu a fost revocat din funcţie în Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber din combinat.
Potrivit liderului salariaţilor protestatari de la Oltchim, Corneliu Cernev, au fost strânse 1.564 de semnături pentru revocarea Biroului executiv al sindicatului, număr care depăşeşte proporţia de două treimi impusă de statut, iar întreaga conducere a sindicatului a fost schimbată, fiind desemnată o conducere interimară.
Procesul-verbal al şedinţei a fost trimis Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru a fi validat.
Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.
Până la viitoarea tentativă de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut până în zece milioane euro şi aşteaptă răspunsul Executivului comunitar într-un interval de 30 zile.
La sfârşitul lunii mai, Oltchim înregistra datorii de 2,59 miliarde lei (581 milioane euro), dintre care 113 milioane euro către AVAS (fără dobânzile aferente de 131 milioane euro), 149 milioane euro către Electrica, 3 milioane euro către Electrica Furnizare, 23 milioane euro către CFR Marfă, 4 milioane euro către Salrom, 18 milioane euro către CET Govora, două milioane euro către Apele Române.
La acestea se adaugă datorii pentru credite contractate, respectiv 72 milioane euro la BCR, 35 milioane euro la Banca Transilvania, patru milioane euro la Unicredit, 11,5 milioane euro la CEC, 3 milioane euro la ING, 2,5 milioane euro la Bancpost şi un total de 2 milioane euro către Rabobank, Garanti Bank, Alpha Bank.
Oltchim are şi datorii de 85 milioane euro faţă de furnizori privaţi, 43 milioane euro faţă de clienţi care au achitat în avans, şapte milioane euro pentru salarii şi impozite aferente, patru milioane euro pentru leasing, cesiuni din TVA, dobânzi credite.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe