- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.05.2013, 09:28)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PROTESTELE LA POŞTĂ continuă: 20 de oficii din Bucureşti şi Centrul de Tranzit sunt închise. Şi poştaşii din Cluj au întrerupt lucrul, în prima zi de plată a pensiilor
Angajaţii oficiilor poştale din Capitală continuă protestele începute în urmă cu o zi, numărul oficiilor închise fiind extins la 20 şi incluzând şi şi Centrul de tranzit, locul în care ajunge toată corespondenţa şi de unde se distribuie către unităţi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Marian Ciubeică. Protestele s-au extins şi în ţară, în Cluj numărul manifestanţilor ajungând la 200. Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, formalităţile şi documentele de plată fiind deja transmise de către Casa Naţională de Pensii Publice, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, directorul de comunicare al instituţiei, Angelica Mihail.
Urmărește
1578 afișări
PROTESTELE LA POŞTĂ continuă: 20 de oficii din Bucureşti şi Centrul de Tranzit sunt închise. Şi poştaşii din Cluj au întrerupt lucrul, în prima zi de plată a pensiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
UPDATE 13:30 - Cluj: Greva spontană a angajaţilor Poştei s-a încheiat, fiind reluată activitatea
Greva spontană declanşată, marţi dimineaţă, de aproximativ 400 de angajaţi ai Poştei din Cluj s-a încheiat, toţi salariaţii reluându-şi activitatea, afirmă liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka.
Carol Şinka a declarat corespondentului MEDIAFAX că şi angajaţii celor 14 oficii poştale din judeţul Cluj care se mai aflau în grevă au renunţat la proteste, iar activitatea a fost reluată în totalitate.
"Şi cei circa 200 de angajaţi care mai protestau s-au reîntors la lucru. Angajaţii aşteaptă un răspuns din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română pentru a decide acţiunile de protest de miercuri", a spus Şinka.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
UPDATE 12:11 - Protestul poştaşilor s-a extins în Capitală, 20 de oficii şi Centrul de Tranzit fiind închise
Protestul angajaţilor din Poşta Română s-a extins în Capitală, fiind închise 20 de oficii poştale şi Centrul de tranzit, locul în care ajunge toată corespondenţa şi de unde se distribuie către unităţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele filialei Bucureşti a SLPR, Marin Ciubeică.
Liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română (SLPR) a spus că angajaţii Centrului Tranzit s-au alăturat protestului declanşat de lucrătorii din oficiile poştale, în jurul orei 10.30 fiind întreruptă activitatea.
Marin Ciubeică a precizat că la Centrul Tranzit Bucureşti lucrează, în ture, între 600 şi 700 de persoane, în acest moment fiind în faţa instituţiei cei care erau de serviciu, adică aproximativ 150 de persoane.
Acesta a mai spus că numărul oficiilor poştale închise în Capitală a ajuns la 20.
În Bucureşti, marţi dimineaţă au oprit lucrul angajaţii din oficii poştale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 şi 4.
Preşedintele filialei Bucureşti a SLPR susţine că după protestele de luni nu a existat nicio reacţie din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, "nici măcar un telefon", ceea ce face ca nemulţumirea oamenilor să crească.
"Este pentru prima oară în 23 de ani când se întâmplă aşa ceva", a spus Marian Ciubeică.
Preşedintele SLPR, Matei Brătianu, a declarat pentru MEDIAFAX că acţiuni similare au loc şi în oficii poştale din Cluj.
Cluj: 200 de angajaţi ai Poştei au întrerupt greva, alţi 200, de la 14 oficii, continuă protestul
Cei aproximativ 200 de angajaţi ai Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată Cluj-Napoca au întrerupt, marţi, greva spontană şi au decis să distribuie pensiile şi corespondenţa pentru justiţie, în timp ce colegii lor din celelalte 14 oficii poştale din judeţ continuă protestul.
Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că angajaţii oficiului Poştal de Distribuire Centralizată din municipiu care au declanşat o grevă spontană au întrerupt acţiunea şi au decis, în urma unei şedinţe, să distribuie pensiile şi corespondenţa pentru justiţie, cum ar fi citaţiile.
"Facem acesta din respect pentru pensionari, care sunt clienţii noştri fideli. Dacă până miercuri nu avem un răspuns din partea conducerii companiei privind renunţarea la diminuarea normelor de lucru şi nu suntem invitaţi la un dialog, de miercuri ar putea fi întreruptă distribuirea pensiilor în judeţ. Greva spontană continuă în cele 14 oficii poştale din judeţ, unde circa 200 de angajaţi din Poştă au întrerupt activitatea", a spus Şinka.
Iniţial, peste o sută de angajaţi din mai multe oficii poştale din judeţul Cluj au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, în semn de solidaritate cu acţiunile colegilor din Bucureşti şi nemulţumiţi de diminuarea normelor de lucru.
Ulterior, numărul angajaţilor Poştei Române din judeţul Cluj care au declanşat greva a ajuns la aproximativ 400, fiind întreruptă activitatea în 15 din cele 41 de oficii poştale din judeţ, aproape jumătate dintre protestatari adunându-se în curtea Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată din zona Gării din Cluj-Napoca.
Numărul angajaţilor Poştei care au declanşat greva a ajuns la aproximativ 400, la Cluj
Numărul angajaţilor Poştei Române din judeţul Cluj care au declanşat, marţi, o grevă spontană a ajuns la aproximativ 400, fiind întreruptă activitatea în 15 din cele 41 de oficii poştale din judeţ.
Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţul Cluj au declanşat greva spontantă aproximativ 400 de angajaţi din 15 oficii poştale din cele 41 existente în judeţ.
"Oamenii au întrerupt activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor pentru că se tem că nu vor face faţă greutăţilor de zi cu zi dacă li se reduc salariile în urma reducerii normei de lucru. Un angajat al Poştei are un salariu mediu de circa 1.000 de lei, iar unii dintre ei vor ajung cu salariile înjumătăţite. Din cei aproximativ 950 de angajaţi ai Poştei din judeţul Cluj, circa 400 vor fi afectaţi de această diminuare de salariu în diferite procente", a spus Şinka.
El a dat asigurări că pensiile vor fi plătite de către poştaşi, în pofida grevei declanşate.
Aproape jumătate dintre cei aproximativ 400 de protestatari s-au adunat în curtea Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată din zona Gării din Cluj-Napoca, unde stau în curte şi aştepată rezolvarea situaţiei.
Iniţial, peste o sută de angajaţi din mai multe oficii poştale din judeţul Cluj au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, în semn de solidaritate cu acţiunile colegilor din Bucureşti şi nemulţumiţi de diminuarea normelor de lucru.
Cluj: Peste 100 de angajaţi ai Poştei au declanşat greva
Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că au intrat în grevă spontană angajaţii de la cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii şi Dej.
"Peste o sută de angajaţi din cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca - oficiile nr. 1, 13, 11 şi 6, dar şi de la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej - au declanşat o grevă spontană, în semn de solidaritate cu colegii din Bucureşti, dar şi în semn de protest faţă de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajaţii din tura de dimineaţă care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor, dar şi de factori poştali", a spus Şinka.
El nu a putut preciza cât va dura acţiunea de protest.
Casa Naţională de Pensii Publice: 3,7 milioane de pensionari primesc pensiile prin poştă, documentele au fost transmise
Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, formalităţile şi documentele de plată fiind deja transmise de către Casa Naţională de Pensii Publice, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, directorul de comunicare al instituţiei, Angelica Mihail.
Potrivit sursei citate, din numărul total de pensionari înregistraţi în România, 1,5 milioane primesc pensia pe carduri bancare, iar 3,7 milioane prin serviciile Poştei Române.
Angelica Mihail a spus că pentru plata pensiilor din această lună formalităţile şi documentele de plată au fost deja transmise de către casele de pensii, atât pentru cei care îşi primesc drepturile pe card, cât şi pentru cei care depind de Poşta Română.
Directorul de comunicare de la Casa Naţională de Pensii Publioce a făcut un apel către pensionari să nu intre în panică, deoarece este prima zi în care se face plata pensiilor şi oricum acestea nu puteau fi plătite într-o singură zi.
Angelica Mihail a precizat că plăţile pentru pensionari sunt programate între 14 şi 26 ale fiecărei luni.
Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din Bucureşti au întrerupt lucrul luni, nemulţumiţi că cei din conducerea Companiei Naţionale Poşta Română vor să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii, a declarat pentru MEDIAFAX liderul sindical Matei Brătianu.
Citeşte şi:
PROTEST SPONTAN la Poşta Română: Peste 1.500 de factori poştali de la mai multe oficii din Capitală au refuzat să plece pe teren
Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română declara că factorii poştali de la oficiile 39, 7, 77, 4, 10, 19, 82, 61, 53, 57, 76, 37, 24, 69, 9, 67, 30, 27, 74, 75 şi de la magazia Odoarei au ieşit în faţa unităţilor, refuzând să plece pe teren.
Brătianu preciza că angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că ar urma să li se impună între una şi patru zile neplătite, iar pentru acest lucru nu este necesară consultarea sindicatelor, întrucât există o prevedere în Codul muncii care permite acest lucru.
Poştaşii din Bucureşti sunt nemulţumiţi şi de faptul că le-a fost anulată o cursă pe zi, deşi aceştia sunt obligaţi să facă două curse zilnice din cauza volumului mare de corespondenţă.
Liderul sindical a mai spus că oamenii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că cei din conducerea CNPR refuză să facă disponibilizări colective în urma cărora oamenii ar primi salarii compensatorii şi ar putea să beneficieze de indemnizaţie de şomaj, preferând să reducă programul de lucru cu o oră sau două pentru toţi salariaţii, ceea ce atrage şi o reducere salarială de 15-20 la sută.
Ponderea cheltuielilor salariale raportată la veniturile Poştei Române a crescut în perioada 2009 - 2012 de la 63% la 71%, comparativ cu o medie de 51% la operatorii poştali din Europa, situaţie care afectează competitivitatea companiei în contextul liberalizării pieţei serviciilor poştale.
În acelaşi timp, volumul prestaţiilor poştale a scăzut continuu în perioada 2009 - 2012, înscriinduse într-un trend global determinat de evoluţia tehnologică şi dezvoltarea comunicaţiilor online.
"Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) a încheiat cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), în septembrie 2012, un acord ce prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normării efectuate în anul 2011", se arată într-un comunicat al CNPR transmis "în contextul apariţiei unor manifestări neautorizate ale salariaţilor din unele subunităţi poştale".
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe