- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.09.2013, 22:51)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PROTESTUL faţă de proiectul Roşia Montană, la a 17-a zi: Zeci de persoane au luat parte la un tango flashmob
Câteva zeci de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat la fântâna de la Universitate din Capitală, marţi seară, în cea de-a 17-a zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Urmărește
933 afișări
PROTESTUL faţă de proiectul Roşia Montană, la a 17-a zi: Zeci de persoane au luat parte la un tango flashmob (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto0
UPDATE 00:00 - Dansatori de tango, într-un flashmob, la protestul privind Roşia Montană de la Universitate
Aproximativ 50 de dansatori au realizat un tango flashmob, la fântâna de la Univesitate, marţi seară, în cadrul protestului privind proiectul de la Roşia Montană.
Evenimentul "Tango Flashmob" a fost creat de membri ai mai multor comunităţi de tango din Capitală.
Ideea a plecat de la faptul că acest dans a fost inclus în patrimoniul imaterial UNESCO, în 2009, iar una dintre revendicările celor care protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană este ca zona să fie inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, după cum au arătat participanţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
De altfel, dansatorii au avut lipite pe spate foi cu textul: "Salvaţi Roşia Montană. Tango este în UNESCO. Vrem Roşia Montană în UNESCO".
Muzica a fost asigurată de o solistă şi trei instrumentişti din rândul protestatarilor, care au cântat la tobă, chitară şi muzicuţă.
După o jumătate de oră, dansatorii au luat o pauză şi s-au alăturat manifestanţilor, numărul acestora ajungând la aproximativ 100.
Ulterior însă, pe ritmul scandării "Uniţi salvăm Roşia Montană" şi al peturilor umplute cu pietricele, mai mulţi dintre dansatori au reluat reprezentaţia.
Manifestanţii, care au steaguri şi deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele, scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi "Trădarea de ţară în aur se măsoară".
De asemenea, ei au afişat bannere cu mesaje printre care "Roşia Montană, Fukushima Românâniei", "Mediul trebuie decontaminat" şi "Adevărul nu stă în mine, ci în noi. Uniţi salvăm Roşia Montană".
Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.
Duminică seară, peste 10.000 de oameni care se opun proiectului de la Roşia Montană au participat la un marş prin centrul Capitalei, blocând la final circulaţia în Piaţa Universităţii.
Proteste similare au avut loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:44
-
astăzi, 19:35