Puncte de prim ajutor amplasate în vămile Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche

Având în vedere temperaturile ridicate din aceste zile şi faptul că se preconizează că traficul la graniţă va fi intens, în principalele puncte de frontieră - Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche au fost amplasate puncte de prim ajutor, anunţă Poliţia de frontieră.

Urmărește
155 afișări
Imaginea articolului Puncte de prim ajutor amplasate în vămile Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche

Puncte de prim ajutor amplasate în vămile Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de frontieră, în această perioadă au fost adaptate misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, iar aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşură zilnic activităţi de supraveghere şi control pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, formalităţile de frontieră se desfaşoară cu operativitate, fără a se înregistra timpi mari de aşteptare.

Poliţiştii arată că fiecare persoană este procesată în aproximativ 1-2 minute, supraaglomerarea fiind cauzată de depăşirea capacităţii infrastructurii punctelor de frontieră de către numărul mare de autovehicule.

Întrucât în acest weekend se anunţă temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniţă se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră - Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche, sunt amplasate, cu sprijinul IGSU, puncte de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.

Poliţia de frontieră reaminteşte că autoritatile bulgare au demarat lucrările de reparaţii pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Poliţiştii recomandă utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria, după cum urmează:
-pe raza judeţului Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);
-pe raza judeţului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
-pe raza judeţului Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);
-pe raza judeţului Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici