- Home
- Social
- BRAŞOV, (10.06.2013, 14:57)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RABLA 2013 - În cât timp s-au epuizat voucherele în ţară: "Stau de aproape trei săptămâni şi nu am prins niciunul. E bătaie de joc"
Înscrierea cetăţenilor, firmelor şi instituţiilor în Programul "Rabla" a început luni, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validaţi într-o primă etapă, astfel că la mai multe puncte de colectare s-au regăsit din start şi sub 10 tichete.
Urmărește
1338 afișări
RABLA 2013 - În cât timp s-au epuizat voucherele în ţară (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Voucherele pentru Programul "Rabla" s-au epuizat în mai puţin de două ore la Braşov
Un număr de 128 de de vouchere au fost distribuite prin Programul "Rabla" în Braşov, unde există opt puncte de colectare, iar tichetele s-au epuizat în două ore, proprietarii maşinilor care nu au primit vouchere fiind nevoiţi să îşi ia autoturismele acasă, deşi au stat la coadă trei săptămâni.
În judeţul Braşov au fost distribuite doar 128 de vouchere pentru toate cele opt puncte de colectare din judeţ - câte 16 vouchere la fiecare centru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Societatea Remat Braşov, unde s-au strâns peste o sută de maşini, a început distribuirea voucherelor de la ora 08.30, iar până la ora 10.00 au fost epuizate toate.
Totuşi, s-a respectat rândul, iar primele 16 maşini care aveau numărul de ordine scris cu spray roşu pe capotă sau pe parbriz au primit vouchere. Proprietarii acestora au fost mulţumiţi pentru că s-a respectat rândul şi nu s-a mai intrat "pe pile", însă ceilalţi proprietari de maşini care nu au obţinut un voucher s-au declarat nemulţumiţi.
"Stau aici de aproape trei săptămâni şi nu am prins niciun voucher. Nu este posibil să se dea atât de puţine. Am înţeles că au fost date doar 16 vouchere, iar noi suntem aici cel puţin o sută. E o bătaie de joc. E al doilea an când plec înapoi cu maşina“, a spus proprietarul unei Dacii.
Cele mai multe maşini aduse la Remat sunt Dacii, unele fiind în stare bună, funcţionale, iar altele în stare jalnică, fără parbriz sau cu o roată sau o uşă lipsă. Ca să nu-şi piardă rândul, proprietarii maşinilor şi-au scris "numărul de ordine“ pe maşini cu spray roşu sau şi-au pus un bileţel în geam, de teamă că nu se va respecta ordinea.
Cele mai multe maşini au fost aduse la centrul Remat de la Braşov, care este cel mai mare din judeţ. În schimb, la centrul din localitatea Cristian, unde a fost distribuit acelaşi număr de tichete, erau doar câteva maşini la coadă.
Citeşte şi:
Director Remat Cluj: Am primit 40 de vouchere pe judeţ pentru programul "Rabla". E bătaie de joc
O sută de vouchere, distribuite în Arad pentru Programul "Rabla", epuizate în jumătate de oră
O sută de vouchere, adică de patru ori mai puţin faţă de numărul solicitărilor, au fost distribuite judeţului Arad în cadrul Programului "Rabla" şi s-au epuizat, luni, într-o jumătate de oră, acestea fiind date proprietarilor de maşini vechi care au sosit primii la cele cinci centre de colectare.
În judeţul Arad există trei firme înscrise în Programul "Rabla", care deţin cinci puncte de colectare acceptate în program, în faţa sediilor acestora fiind aduse maşini vechi încă din noaptea de duminică spre luni.
În total, în judeţ au fost repartizate 100 de tichete, însă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu se arată că Aradul beneficiază de 120.
Reprezentanţii firmelor de colectare afirmă însă că s-a produs o eroare, pentru că un punct de lucru al unei firme nu a mai fost autorizat, astfel că diferenţa de 20 de tichete rămase va fi distribuită în seria următoare.
Fiecare dintre cele cinci puncte de colectare a primit câte 20 de vouchere, însă numărul maşinilor vechi aşezate la cozi în timpul nopţii a fost de aproximativ 400.
"A fost dezamăgire mare printre oameni, au mai fost şi certuri între ei. Firma noastră a primit 60 din cele 100 de tichete alocate judeţului, pentru că avem trei puncte de colectare acreditate, însă am avut peste 200 de maşini aduse, iar mulţi alţi proprietari ne-au sunat să ne întrebe dacă mai prind tichete", a declarat administratorul SC Truck Auto Center, Viorel Mogoş.
Conform sursei citate, repartizarea tichetelor în ordinea sosirii solicitanţilor s-a făcut în 30 de minute.
"Anul trecut am primit de zece ori mai multe tichete, adică 600, iar acum doi ani am avut peste 1300. Imediat ce beneficiarii vor fi confirmaţi în sistem, vom solicita voucherele pentru seria următoare", a adăugat Mogoş.
Şi la Metalcomp Internaţional Arad, la ora prânzului mai aşteptau 50 de maşini, deşi cele 20 de vouchere au fost distribuite în jumătate de oră primilor sosiţi.
La celălalt punct de colectare din judeţ au existat peste o sută de solicitări de vouchere, dar tichetele s-au epuizat în 30 de minute.
În judeţul Arad sunt înregistrate în circulaţie aproape 90.000 de autorisme mai vechi de zece ani, care pot fi admise în Programul "Rabla".
Programul Rabla la Constanţa: De două ori mai multe cereri decât vouchere, cozi formate de trei zile
Cele trei centre din judeţul Constanţa incluse în programul "Rabla" au primit 147 de vouchere, însă numărul persoanelor care s-au aşezat la coadă încă de vineri ca să scape de maşinile vechi a fost de cel puţin două ori mai mare.
În judeţul Constanţa, au fost incluse în Programul "Rabla" trei societăţi, respectiv una din municipiul Constanţa, una din oraşul Ovidiu şi o firmă din comuna Lumina, iar fiecare dintre ele a avut de distribuit câte 49 de vouchere, deşi cererile au fost de cel puţin două ori mai multe, numai la centrul din municipiul Constanţa fiind înscrise aproape 120 de persoane.
Constănţenii au mers încă de vineri în faţa punctului de lucru al SC VMB Lux Sonor SRL Constanţa şi şi-au trecut numele pe listele de aşteptare.
"Astăzi a început acest program. S-au creat cozi, oamenii aşteaptă la rând şi îi vom lua în ordinea pe care au stabilit-o. Noi vom verifica documentele, iar cei care au documentele în regulă şi maşinile corespund vor intra în programul Rabla, cei care nu corespund... Asta este, nu avem ce face. Noi suntem numai distribuitori ai Fondului de Mediu, nimic mai mult. Dacă ne dau o mie de vouchere, noi dăm o mie", a spus patronul societăţii, Constantin Malciu.
Întreaga acţiune s-a desfăşurat fără probleme, fiecare aşteptându-şi rândul, conform listei.
"A mers bine. S-a ţinut cont de rândul pe care l-am făcut noi de vineri seară. Este disciplină şi sper ca totul să meargă bine până la sfârşit. Nu sunt probleme nici cu actele necesare. Au apărut cerinţele pe internet, în ziare, aşa că totul este bine”, a spus un bărbat care a prins un loc mai în faţă.
Ceilalţi constănţeni aşezaţi la rând, dar care se află spre coada listei au spus că aşteaptă să vadă dacă există persoane respinse, care nu corespund cerinţelor programului, şi speră să obţină astfel voaucerul visat.
"Dacă vouchere au fost puţine.... Vedem, dacă prindem acum, bine, dacă nu, venim data viitoare”, a spus un alt bărbat.
Vaslui: Cele 48 de vouchere distribuite prin Programul "Rabla", epuizate în aproximativ o oră
Cele 48 de vouchere distribuite în judeţul Vaslui prin Programul "Rabla" s-au epuizat în aproximativ o oră, mulţi dintre proprietarii de maşini vechi, care s-au aşezat la coadă cu o zi înainte, rămânând cu autovehiculele la poartă, fapt ce a produs nemulţumiri.
Proprietarii de maşini vechi care au vrut să obţină tichete valorice de 1.500 de euro prin Programul "Rabla" s-au aşezat la coadă încă de duminică dimineaţă, la cele şase puncte de colectare din judeţul Vaslui.
Fiecare centru de colectare a primit câte opt vouchere, fapt ce a stârnit indignare în rândul posesorilor de maşini vechi, mulţi dintre ei rămânând cu autovehiculele la poartă.
"Deţinătorii de maşini au venit încă de duminică dimineaţă, iar unii au şi dormit aici peste noapte ca să fie siguri că nu-şi pierd rândul. Cum era de aşteptat, azi dimineaţă (n.r.-luni) a ieşit cu scandal, ţinând cont de numărul mic de tichete repartizate judeţului la o cerere foarte mare. Evident, unii proprietari de maşini nu au plecat de la poarta centrului, deşi li s-a explicat că stau degeaba", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful centrului Remat Vaslui, Gabriel Tăbăcaru.
Cu mici excepţii, autoturismele aduse la centrele de preluare din judeţul Vaslui sunt Dacii, cele mai multe dintre ele fiind degradate.
Sibiu: 99 de tichete distribuite prin Programul "Rabla", multe dintre acestea s-au epuizat sâmbătă
Un număr de 99 de tichete distribuite în judeţul Sibiu prin Programul "Rabla" au fost epuizate, patru dintre punctele de colectare distribuind încă de sâmbătă voucherele care le-au fost repartizate.
Potrivit site-ului oficial al Administraţiei Fondului de Mediu, în judeţul Sibiu au fost acceptate nouă firme colectoare, cu un total de 11 puncte de lucru, iar cele mai multe - şase - sunt în municipiul Sibiu, iar restul în Mediaş, Agnita, Valea Viilor şi Şura Mare.
La ieşirea din municipiul Sibiu spre Agnita există un punct de colectare care, în numele a patru firme care au sediul în curtea centrului, a primit 36 de tichete.
Reprezentanţii acestui centru au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că fiecare punct de colectare din judeţ a primit nouă tichete, totalul pe judeţ fiind de 99 de vouchere.
Reprezentanţii celor patru firme din centrul respectiv au distribuit încă de sâmbătă toate cele 36 de tichete care le-au fost repartizate.
"Protocolul a fost semnat vineri, aşa că noi am dat tichetele sâmbătă, în condiţiile în care de miercurea trecută existau maşini aici. Nu am vrut să mai ţinem oamenii la coadă încă două nopţi. S-au acordat tichetele în ordinea sosirii", au declarat reprezentanţii centrului.
Luni dimineaţă, la poarta centrului respectiv - cel mai mare din judeţul Sibiu - mai erau aproximativ 20 de maşini, şoferii acestora spunând că nu pleacă, poate reuşesc să mai facă ceva, deşi tichetele fuseseră epuizate.
"Aşteptăm să vedem dacă se mai poate face ceva. Dacă nu, mergem acasă. S-au dat 36 de tichete pentru Remat-ul de aici. Mai sunt şase maşini de băgat, care nu au avut actele toate", a declarat corespondentului MEDIAFAX Nicolae Nonu, unul dintre sibienii care nu au reuşit să primească un tichet.
Un alt sibian, Gheorghe Traşcă, a declarat că s-a dus, sâmbătă, la Remat, dar maşina lui era deja a 47-a.
"Au început sâmbătă, de la prima până la maşina 36. Cine a avut toate actele, i-au băgat înăuntru maşina. Care nu, urmează, probabil, să aducă actele şi să le bage înăuntru. Asta s-a întâmplat sâmbătă, de la ora 10.00. Eu am maşina la coadă, dar nu am fost printre cei 36, am fost al 47-lea. Au verificat actele în ordinea care a venit fiecare. Asta a fost", a declarat Traşcă.
Şi la celelalte centre de colectare din judeţul Sibiu tichetele au fost epuizate până luni după-amiază.
Cei care nu au avut toate actele necesare au la dispoziţie 30 de zile pentru a prezenta toată documentaţia.
Înscrierea cetăţenilor, firmelor şi instituţiilor în Programul "Rabla" a început luni, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validaţi într-o primă etapă, astfel că la mai multe puncte de colectare se regăsesc în prezent şi sub 10 tichete.
Pentru Programul "Rabla" 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescând de la 3.800 de lei, cât a fost în anii precedenţi. Pe de altă parte, numărul tichetelor a scăzut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru firme şi instituţii publice), faţă de 45.000 în 2012, 120.000 în 2011 şi 190.000 în 2010.
Persoanele fizice care doresc să beneficieze de valoarea voucher-ului obţinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot înscrie de luni la unul din colectorii validaţi în program, a căror listă se regăseşte pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în timp ce firmele şi instituţiile publice interesate se înscriu, tot de luni, direct la AFM, instituţia care gestionează Programul "Rabla".
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe