Racheta Vega a fost lansată din Guiana Franceză. Se încheie proiectul de 12 luni al Arianespace

Arianespace a lansat ultima rachetă Vega, pentru a plasa satelitul Sentinel-2C pe orbită, în cadrul programului Copernicus, ceea ce marchează sfârşitul unei perioade de 12 ani pentru proiect.

Urmărește
197 afișări
Imaginea articolului Racheta Vega a fost lansată din Guiana Franceză. Se încheie proiectul de 12 luni al Arianespace

Racheta Vega a fost lansată din Guiana Franceză. Se încheie proiectul de 12 luni al Arianespace

Compania europeană Arianespace a lansat ultima misiune a rachetei Vega şi a plasat cu succes satelitul Sentinel-2C pe orbită în cadrul programului Copernicus al Uniunii Europene, destinat monitorizării mediului înconjurător, scrie Reuters.

Lansarea a avut loc în Guiana Franceză, miercuri, la ora locală 22:50, şi a fost transmisă în direct.

Această lansare marchează sfârşitul unei perioade de 12 ani pentru racheta Vega, un vehicul de lansare de mici dimensiuni proiectat de compania italiană Avio.

Vega va fi înlocuită de varianta actualizată Vega C, la sfârşitul acestui an.

Satelitul Sentinel-2C, construit de Airbus Defence & Space, va înlocui satelitul Sentinel-2A pe orbită şi va fi folosit pentru studierea defrişărilor, dezvoltării urbane şi gestionării urgenţelor, cum ar fi incendiile de pădure, inundaţiile sau erupţiile vulcanice.

Programul Copernicus, considerat cel mai import efort de monitorizare a mediului, este realizat în parteneriat de Agenţia Spaţială Europeană şi Uniunea Europeană.

Cele şase familii de sateliţi Sentinel din cadrul programului Copernicus sunt concepute să monitorizeze semnele vitale ale planetei, de la concentraţia de dioxid de carbon până la înălţimea valurilor şi temperatura oceanelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici