- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (02.05.2018, 17:42)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rămâne în închisoare. Cristian Borcea nu i-a convins nici a doua oară pe judecători să-l elibereze condiţionat
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, miercuri, cererea de eliberare condiţională făcută de Cristian Borcea, decizia putând fi contestată. Fostul finanţator al clubului FC Dinamo poate depune o nouă solicitare de eliberare pe 26 august 2018.
Urmărește
1691 afișări
Cristian Borcea rămâne în închisoare. Judecătoria Sectorului 4 respinge a doua cerere de eliberare condiţionată
„Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia privind acordarea liberării condiţionate din cadrul Penitenciarului Bucureşti Jilava privind pe condamnatul Borcea Cristian, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava aflat în executarea pedepsei de 6 ani si 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 238/2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp, fixează termen de reiterare la data de 26.08.2018", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Hotărârea poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.
„Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie şi pentru copiii mei că i-am expus la aşa ceva”, a fost scurta cuvântare a lui Cristian Borcea.
Procurorul a cerut respingerea cererii de liberare condiţionată, întrucât conduita bună a lui Borcea din detenţie este un lucru normal.
„Noile condiţii suplimentare în legătură cu achitarea prejudiciului se acordă doar condamnatului pentru care s-a atins deja scopul pedepsei. E important sa se ţină cont de profilul socio-moral al deţinutului. (...) Faptele comise extrem de grave nu pot fi omise. Din poziţia sa, se foloseşte de situaţie ca un tertip pentru a trage de timp în vederea executării pedepsei. Vă rugăm să constataţi că e o persoană cu o poziţie în societate, are studii superioare şi s-a folosit de împrejurări pentru a încalca legea, a dovedit lipsă de respect faţă de lege”, a spus, în sala de judecată, procurorul.
În replică, avocatul lui Cristian Borcea, Alice Drăghici, a spus că fostul finanţator al Dinamo Bucureşti îndeplineşte toate dispoziţiile legale pentru a fi eliberat, pentru că se află la a doua analiză similară, dar şi pentru că a executat mare parte din pedeapsă.
„Sigur că evaziunea fiscală şi spălarea de bani sunt fapte grave, dar instanţa a dat pentru el cea mai mare din toţi cei care au fost trimişi în judecată. El a executat patru ani şi două luni de închisoare. Ceea ce înseamnă 1.519 zile. Sunt beneficii care li se acordă unora de care clientul meu nu a beneficiat. Are 385 zile ca urmare a muncii prestate. Administraţia Penitenciară a comunicat că ar fi trebuit să fie analizată situaţia lui în noiembrie 2016. Pe parcursul a patru ani şi două luni, a primit un număr mic de recompense, 35. Nici administraţia penitenciarelor nu e prea generoasă. Apreciaţi ca e traumatizant pentru copiii săi posibilitatea de a nu-l vedea pe tatăl lor. Atât cât a putut a făcut. Lipsa oricărei sancţiuni în penitenciar înseamnă dorinţa unui om să se reabiliteze. (...) Din momentul în care a fost încarcerat a muncit permanent. Azi lucrează în regim deschis fără supraveghere. A câştigat încrederea Administraţiei Penitenciare. (...) Nu e corect ca un om care a plătit prejudiciul să fie acuzat că îl foloseşte ca un tertip. Nu orice e tertip. 800.000 euro a fost prejudiciul iniţial. S-a plătit în două luni. E un om corect. Alţi inculpaţi trimişi în judecată nu au plătit un leu. (...) Copiii sunt atât de legaţi de tatăl lor că nu se pune problema să exploateze imaginea”, a spus apărarea lui Cristian Borcea.
Aceasta a fost cea de-a doua cerere a fostului finanţator al Clubului Dinamo, după ce, în urmă cu şase luni, magistraţii Tribunalului Ilfov i-au cerut solicitarea precedentă şi i-au interzis o nouă cerere până în luna aprilie 2018.
Dinamovistul este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate