- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.04.2014, 20:53)
- Departamentul Social - Mediafax
Rata de sancţiuni în urma recomandărilor OLAF, 46% în România; media UE - 54%
Rata de sancţiuni în urma unor recomandări formulate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) este, în România, de 46% în perioada 2006 - 2013, media UE pentru aceeaşi perioadă fiind de 54%, informează Comisia Europeană.
Urmărește
136 afișări
Rata de sancţiuni în urma recomandărilor OLAF, 46% în România; media UE - 54%
Potrivit raportului anual al OLAF, în perioada 2006 - 2013, România a primit 70 de recomandări pentru adoptarea de măsuri din partea acestui serviciu. Dintre acestea, în 17 cazuri nu s-a luat încă nici o decizie, 31 sunt în curs de investigare, 12 au fost respinse şi 10 au rezultat în sancţiuni. În cazurile în care s-a ajuns deja la o decizie, rata celor ce rezultă în sancţiuni în relaţie cu recomandările primite de la OLAF este de 46%., se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Comisia Europeană (CE).
La o medie europeană de 54% pentru aceeaşi perioadă, doar cinci state membre UE din 27 (Croaţia nu este inclusă în statistica respectivă) înregistrează o rată de sancţionare de 100%, şi anume Cipru, Ungaria, Malta, Slovenia şi Suedia.
Raportul arată că, în 2013, OLAF a primit cel mai mare număr de informaţii susceptibile să prezinte interes pentru investigaţii de la crearea sa, respectiv 1.294 de astfel de informaţii (cu 35% mai multe decât în 2009). De asemenea, OLAF a deschis un număr mare de investigaţii (253), cu 58% mai multe decât în 2009, şi au fost finalizate 293 din cele pe rol. Pe ansamblu, durata medie a unei investigaţii a scăzut la 21,8 luni.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 21:21
-
ieri, 21:58
-
ieri, 17:38
• NEWS ALERT David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
-
ieri, 22:22
-
ieri, 20:33
• Obiectele din metale preţioase expuse la Muzeul Drents, aduse înapoi în România
-
ieri, 20:51
-
ieri, 16:40
-
ieri, 21:04
• Soldaţii nord-coreeni „au fost retraşi” de pe frontul Kursk, crede Kievul
-
ieri, 20:39
-
ieri, 20:19
• Sistemele Gepard, deţinute şi de România, încă dau bătăi de cap ruşilor pe frontul din Ucraina
-
ieri, 18:06
-
ieri, 19:12
-
ieri, 18:45
-
ieri, 15:43
-
ieri, 17:09
• WhatsApp spune că jurnaliştii şi membrii societăţii civile au fost ţinta unui spyware israelian
În raport se mai precizează că OLAF a emis, anul trecut, 353 de recomandări privind adoptarea de măsuri financiare, judiciare, administrative şi disciplinare de către autorităţile competente, adică cu 81% mai multe decât în 2009. OLAF a recomandat, de asemenea, recuperarea la bugetul UE a unor sume importante, respectiv 402,8 milioane de euro.
Tot în 2013, OLAF a sprijinit CE în procesul de elaborare a legislaţiei şi a politicilor antifraudă. Oficiul a avut o contribuţie substanţială la propunerea legislativă a Comisiei din luna iulie privind instituirea unui Parchet European (EPPO). Prin această iniţiativă, arată CE, se va asigura că în întreaga Europă, cazurile de fraudă care aduc atingere bugetului UE sunt urmărite penal cu consecvenţă şi că persoanele care comit fraude sunt aduse în faţa justiţiei.
Întrucât comerţul ilicit cu produse din tutun privează bugetele UE şi ale statelor membre de resurse considerabile în fiecare an, OLAF a continuat să acorde prioritate luptei împotriva acestui fenomen dăunător, pe tot parcursul anului, mai precizează CE.
Misiunea OLAF se axează pe trei obiective: protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, prin investigarea cazurilor de fraudă, de corupţie şi a oricăror alte activităţi ilegale; detectarea şi investigarea faptelor grave legate de îndeplinirea îndatoririlor profesionale de către membrii şi personalul instituţiilor şi organismelor UE, care ar putea declanşa proceduri disciplinare sau penale şi sprijinirea instituţiilor UE, în special a Comisiei Europene, în ceea ce priveşte elaborarea şi punerea în aplicare a legislaţiei şi a politicilor antifraudă.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe