Fostul fotbalist şi agent de jucători Gheorghe Popescu a declarat, luni, la Sport.ro, că se consideră nevinovat faţă de acuzaţiile aduse în Dosarul Transferurilor şi a lăsat să se înţeleagă că singurul lucru pe care îl regretă este faptul că a îmbrăţişat la un moment dat activitatea de impresar.
Întrebat dacă are vreun regret cu privire la modul cum a acţionat în acest caz, Popescu a răspuns: „Mă consider nevinovat. Atât timp cât mă consider nevinovat… Daca mă întrebaţi acum să nu fi făcut impresariat, da. Eu îmi asum şi lucrurile bune şi lucrurile mai puţin bune pe care le-am făcut. Mă refer de-a lungul timpului, în general… Am avut şi hotărâri inspirate şi unele mai punţin inspirate. Important este să ni le asumăm când sunt greşeli, dar când nu sunt greşeli să încercăm să dovedim că nu sunt aşa. Lucrurile se pot îndrepta, să aşteptăm decizia finală”.
Popescu a precizat că avocaţii săi vor face recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat, luni, la trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înşelăciune, decizie cu suspendare, în Dosarul Transferurilor.
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.
Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care iniţial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunţarea unei sentinţe pentru 12 noiembrie.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.