- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rectorul UMF Târgu Mureş: Mă bucur că rezolvarea a venit din zona juridică şi nu politică
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că se bucură că "rezolvarea" în cazul Hotărârii de Guvern privind UMF "a venit din zona juridică şi nu politică".
Rectorul UMF Târgu Mureş: Mă bucur că rezolvarea a venit din zona juridică şi nu politică (Imagine: www.umftgm.ro)
"Sentinţa nu face decât să confirme că Hotărârea de Guvern nu era aplicabilă în acest moment în universitate. Din punct de vedere tehnic, existau probleme tehnice majore, insurmontabile chiar. Mă bucură faptul că rezolvarea a venit din zona juridică, nu politică, pentru că trăim într-un stat de drept. Suspendarea aplicării HG ajută funcţionarea universităţii - nu se dă peste cap admiterea şi nici organizarea anului universitar următor", a spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 22:22
• Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
ieri, 20:07
-
ieri, 18:38
• Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
-
ieri, 16:33
-
ieri, 21:14
• Conor McGregor a fost găsit vinovat de viol într-un proces civil la Dublin
-
ieri, 15:04
-
ieri, 20:26
-
ieri, 13:52
-
ieri, 13:00
-
ieri, 11:17
-
ieri, 10:16
• Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
ieri, 14:12
• Paradă de 1 Decembrie în Capitală cu 2.500 de militari, 190 de mijloace tehnice şi 45 de aeronave
-
• Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
ieri, 09:10
-
ieri, 12:27
El a precizat că, după aprobarea HG privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş, a avut discuţii cu cadrele didactice maghiare despre variantele optime de implementare.
"Decizii administrative efective de organizare n-au fost luate, pentru că existau probleme pe care nu ştiam cum să le rezolvăm", a spus Azamfirei.
Rectorul a precizat că existau probleme în legătură cu procedurile care urmau aprobării HG, problema studenţilor maghiari deja înmatriculaţi şi organizarea noii structuri.
Potrivit lui Azamfirei, în urma adoptării HG, procedurile prevedeau transmiterea dosarelor de autorizare a programelor de studiu ale noii facultăţi la ARACIS, care urma să le evalueze şi să stabilească cifrele de şcolarizare, însă, dacă se dorea înfiinţarea noii facultăţi din anul universitar 2012-2013, s-ar fi înregistrat o situaţie de ilegalitate, întrucât cifrele de şcolarizare trebuie afişate, conform legii, cu şase luni înainte de admitere.
"Problema cea mai mare se referea la studenţii deja înmatriculaţi - dacă să fie înscrişi la noua facultate sau nu. De asemenea, erau probleme în legătură cu organizarea cadrelor didactice în noua structură, procedurile de alegeri, în departamente, au mers cu o viteză mai mare decât prevedea HG. Au făcut un soi de alegeri, dar n-aveau bază, întrucât, conform legii, universitatea trebuia să le organizeze, cu regulament, cu norme de reprezentare. Mi-au transmis rezultatul acestor alegeri. Pe de o parte, îmi creau un partener de dialog. Dar până la a considera că persoanele alese astfel ocupă funcţii de conducere în noua facultate era cale lungă", a spus Azamfirei.
Întrebat dacă există cadre didactice care să fi optat între a preda la noua facultate sau la cele unde sunt în prezent angajate, rectorul UMF Târgu Mureş a arătat că a fost elaborat doar un formular pentru exprimarea opţiunii, dar acesta nu a fost implementat încă.
Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Curţii de Apel Târgu Mureş, instanţa a admis, vineri, cererea de suspendare a aplicării HG 230 din 27 martie 2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
"Astăzi, 4 mai 2012, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat în dosarul 160/43/2012 şi a admis cererea de suspendare a executării actului administrativ reprezentat de HG 230/27.03.2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş până la pronunţarea în fond a cauzei având ca obiect cererea de anulare a actului administrativ atacat", se arată în comunicat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO