- Home
- Social
- ALBA IULIA, (28.05.2018, 08:46)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Referendumul din Sebeş, privind monitorizarea poluării, invalidat
Referendumul din Sebeş organizat pentru achiziţionarea unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului a fost invalidat din cauza că numărul persoanelor prezente la vot, înscrise pe listele electorale permanente, a fost sub pragul de 30%, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
220 afișări
Referendumul din Sebeş, privind monitorizarea poluării, invalidat
Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Primăria Sebeş, la referendum au participat 7.393 de persoane, respectiv 28,17% din populaţia cu drept de vot. 7.011 au răspuns ”DA”, în vreme ce 201 au răspuns ”NU”, locuitorii fiind întrebaţi dacă sunt de acord cu achiziţionarea de către municipiul Sebeş a unui laborator mobil pentru măsurarea şi monitorizarea calităţii aerului din Sebeş, dar şi cu suportarea cheltuielilor privind, funcţionarea şi utilizarea acestuia. 181 de voturi au fost nule.
Primarul din Sebeş, Dorin Nistor, a declarant că administraţia locală va solicita autorităţilor ca judeţul Alba să fie dotat cu un laborator mobil pentru măsurarea calităţii aerului, iar Sebeşul să beneficieze de acesta.
”Vă mulţumesc, dragi oameni ai locului, pentru prezenţa la vot. Vă respect efortul şi vă asigur că Municipiul Sebeş va continua să dezvolte o strategie de dezvoltare durabilă cu o componentă de mediu importantă. În următoarele zile, voi solicita audienţe la Ministrul Mediului şi la Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Acest spirit civic, căruia i-am spus cu toţii #DragdeSebeş, ne va da resursele pentru a continua, în interesul întregii comunităţi, demersurile şi proiectele construite împreună (...) Respectând pas cu pas legislaţia în vigoare, vom solicita, în continuare, autorităţilor competente ca judeţul Alba să fie dotat cu un laborator mobil pentru măsurarea calităţii aerului, iar Sebeşul să beneficieze în mod constat de acesta”, a spus Dorin Nistor.
La Sebeş a avut loc un referendum local pentru consultarea cetăţenilor cu privire la achiziţionarea unui laborator mobil în vederea măsurării şi monitorizării calităţii aerului din oraş. Oamenii au putut vota între orele 07.00 şi 23.00, în cele 20 de secţii de votare care au fost deschise pe întregul areal administrativ al municipiului Sebeş, inclusiv în localităţile aparţinătoare Lancrăm, Răhău, Petreşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Costurile pentru achiziţionarea laboratorului mobil de monitorizare a poluării s-ar fi ridicat la peste 1 milion de lei, iar apoi ar fi fost angajaţi specialişti pentru operarea şi interpretarea rezultatelor, dacă locuitorii municipiului Sebeş ar fi atins pragul de 30% şi ar fi susţinut acest demers.
Ideea achiziţionării acestui laborator a venit după ce la Sebeş au avut loc, în ultimii ani, mai multe proteste, în care mai mulţi oameni acuzau că sunt companii care prin activitatea lor poluează, iar la dezbaterile publice organizate de autorităţile de mediu susţineau că poluarea este cancerigenă.
Bugetul alocat pentru organizarea referendumului a fost de circa 20.0000 de euro.
Numărul alegătorilor cu drept de vot din Sebeş este de 26.213 persoane, iar pentru ca referendumul să fi fost validat, la urne ar fi trebuit să fie prezenţi cel puţin 7.864 de alegători.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe