Regele Charles, diagnosticat cu cancer: de la abdicare la Regency Act, toate scenariile posibile / Ce rol ar putea primi Prinţul William / Mesajul lui Klaus Iohannis şi ce spune Sunak

În cazul în care evenimentele s-ar agrava din motive de sănătate, totul este deja planificat la Palatul Buckingham.

Urmărește
21329 afișări
Imaginea articolului Regele Charles, diagnosticat cu cancer: de la abdicare la Regency Act, toate scenariile posibile / Ce rol ar putea primi Prinţul William / Mesajul lui Klaus Iohannis şi ce spune Sunak

Regele Charles, diagnosticat cu cancer: de la abdicare la Regency Act, iată scenariile posibile

Vestea despre cancerul diagnosticat al regelui Charles, lansată de Palatul Buckingham, deschide o serie de întrebări, începând cu cea despre starea reală a monarhului şi, mai ales, dacă va putea continua să ocupe funcţia. Dacă Charles ar abdica, fiul său William, care este primul în linia succesorală, ar urca pe tronul britanic.

UPDATE Premierul britanic: Cancerul Regelui Charles a fost „depistat devreme”

Premierul Rishi Sunak a spus că a fost „şocat şi trist” când i s-a spus despre diagnosticul de cancer al regelui. „Toate gândurile noastre sunt pentru el şi familia lui”, a declarat el pentru BBC Radio 5 Live.

„Din fericire, acest lucru a fost descoperit devreme”, a mai spus premierul. Sunak a spus că problema de sănătate nu va afecta conducerea ţării şi că a fost în „contact regulat cu regele”.

Palatul Buckingham a anunţat că viitoarele angajamente publice ale regelui vor fi rearanjate sau amânate. Regina, în schimb, îşi va respecta programul oficial.

Mai mulţi membri ai familiei regale, inclusiv prinţul William, moştenitorul tronului, îşi pot asuma unele sarcini suplimentare în numele regelui în timpul tratamentului.

Cu toate acestea, este vorba despre angajamente publice şi nu despre îndatoriri legate de rolul constituţional al regelui.

UPDATE Mesaj de susţine trimis de Klaus Iohannis

UPDATE Ce rol ar putea primi Prinţul William

Acest eveniment din istoria monarhiei engleze este foarte rar. Ultima abdicare a fost în 1936, când regele de atunci, Edward al VIII-lea, a renunţat la coroană pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o actriţă americană şi, mai important pentru acea vreme, divorţată.

Căsătoria cu o persoană divorţată a fost considerată tabu în monarhia britanică timp de sute de ani. Prin urmare, dacă evenimentele ar ajunge la un punct culminant din motive de sănătate, William ar lua locul regelui - care este şef de stat din 8 septembrie 2022 - şi primul în succesiune la tron ​​ar fi fiul său George, urmat apoi de Prinţesa Charlotte, Prinţul Louis, Ducele de Sussex Harry, Prinţul Archie, Prinţesa Lilibet şi, în sfârşit, Ducele de York Andrew. Atât Harry, cât şi Andrew rămân în linia succesiunii la tron, în ciuda controverselor din jurul lor.

Ce este Actul Regency

Dar abdicarea nu este singurul scenariu plauzibil. Bob Morris, asociat onorific de cercetare la Unitatea de Constituţie a Colegiului Universităţii din Londra, a explicat că, în cazul unei stări de sănătate a monarhului, ar putea intra în vigoare Regency Act, care ar fi activat dacă regele devine, de exemplu, incapabil să vorbească sau să se mişte. din cauza unei boli.

Actul Regency, a cărui ultimă versiune din 2022 a actualizat-o pe ultima din 1937, reglementează tocmai acest tip de urgenţă şi prevede procedura de înlocuire a regelui de către consilierii de stat. În acest caz, pe lângă William, un rol important ar avea şi regina Camilla. În plus, Harry, Andrew şi fiica lui cea mare, Beatrice ar fi, de asemenea, calificaţi să se ocupe de treburile regelui.

Însuşi Carol, la moartea Elisabetei a II-a, a cerut Parlamentului să poată actualiza lista consilierilor de stat şi să extindă posibilitatea înlocuirii suveranului şi surorii sale Anna şi fratelui său mai mic Edward.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici