Video REPORTAJ: Interlopul Fane Spoitoru a fost înmormântat la Cimitirul Bellu Militar din Capitală, pe acorduri din filmul "Naşul"- GALERIE FOTO, VIDEO

Interlopul Fane Spoitoru (Ion Titişor) a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti, sub privirile a mii de persoane şi sub acorduri muzicale din filmul "Naşul".

Urmărește
30400 afișări

GALERIE FOTO

Cortegiul funerar a pornit de la Cernica în jurul prânzului, iar în drumul spre Cimitirul Bellu Militar a făcut o oprire la o biserică din Pantelimon. A ajuns la Cimitirul Bellu în jurul orei 17:00, acolo unde mii de oameni aşteptau deja să-l conducă pe Fane Spoitoru pe ultimul drum.

TITLURILE ZILEI

Pentru cei veniţi încă de la prânz, aşteptarea a fost lungă, iar pentru a trece timpul mai uşor, tinerii şi-au făcut selfiuri pe morminte. În faţa capelei Militare de la Cimitirul Bellu, Sorin Copilul de Aur şi formaţia sa făceau atmosferă. La boxele din jurul locului unde urma să fie adus sicriul se putea auzi vocea manelistului: „Haideţi, oameni buni, trăiţi-ar copiii, mai la dreapta, mai la stânga, să facem loc că vine familia. Ordine!”.

La intrarea pe poarta cimitirului, patru-cinci persoane s-au urcat pe un mormânt înalt, cu statuia unui vultur în loc de cruce. Un adolescent care vrea să vadă mai bine s-a cocoţat şi mai sus decât ceilalţi, luând de gât vulturul de piatră cu o mână, iar în cealaltă ţinând telefonul ca să filmeze cortegiul. Pe piatra funerară, doi bărbaţi scuipă coji de seminţe. E mormântul lui Aurel Vlaicu.

Cortegiul funerar a intrat în cimitir pe muzica din filmul "Naşul", pe un covor de petale de trandafir, şi în aplauzele miilor de oameni adunaţi acolo.

Cât timp s-a oficiat slujba, oamenii s-au plimbat printre morminte. Unii mâncâu, fumau, se ceartau şi discutau despre ce se întâmplă. „Fane a fost un om... să mor eu, a fost aşa un om...”, „Da mă, mâncaţi-aş!”. La un moment dat, slujba se întrerupe iar Sorin Copilul de Aur strigă în microfon că cineva a furat un iPhone (telefonul unei jurnaliste de la trustul Intact) şi cere să fie înapoiat. Slujba continuă, interlopii dau dedicaţii şi împart sute de euro maneliştilor.

Slujba religioasă a ţinut aproape o oră şi jumătate, timp în care lumea s-a îngrămădit să vadă sicriul, iar la final l-au condus la groapă în aplauze. După ce siciriul a fost coborât în pământ, oamenii au început să plece. A fost o zi bună pentru cerşetorii din cimitir, cei care au participa la înmormântare le-au împărţit hârtii de 10 şi 50 de lei la plecare.

În urmă, două femei care au grijă de morminte stăteau pe o bancă de pe o alee lăturalnică a cimitirului şi se plângeau de mizeria lăsată în urmă. În jurul lor, printre morminte, pe alei, au rămas pungi goale de cipsuri, peturi de sucuri, hârtii, mii de coji de seminţe şi mucuri de ţigară.

„Să vezi cât ne ia să curăţăm toate astea...” „Da, mamă, aşa e de fiecare dată” .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici