REPORTAJ: Laser-acupunctura tratează fără medicaţie şi efecte adverse de la oameni simpli la ambasadori - FOTO

Doctorul Corneliu Moldovan, specialist în medicină alternativă, reuşeşte să pună cel mai precis diagnostic fără analize clasice şi să trateze fără medicaţie şi efecte adverse, cu laser-acupunctură, iar în cabinetul lui ajung de la oameni simpli, la ambasadori, pe picioare sau în scaun cu rotile.

Urmărește
13687 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Laser-acupunctura tratează fără medicaţie şi efecte adverse de la oameni simpli la ambasadori - FOTO

REPORTAJ: Laser-acupunctura tratează fără medicaţie şi efecte adverse de la oameni simpli la ambasadori (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Directorul Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă "Prof. Dr. Florin Bratilă", profesor asoc. dr. Corneliu Moldovan, consultă zilnic zeci de pacienţi, câteodată şi 70. El caută mereu noi şi noi metode pentru vindecarea bolnavilor. A înţeles mecanismul apariţiei bolilor şi cum să folosescă energia proprie a corpului pacientului coroborată cu alta, produsă câteodată de instrumente inventate de el, pentru a-i ajuta pe cei care nu şi-au găsit remediul.

Ajung la cabinetul lui de la oameni simpli, la ambasadori, copii sau oameni trecuţi de a doua tinereţe, activi sau pensionari, pe picioare sau în scaun cu rotile. Iar el, fără să vadă rezultatul vreunei analize, pune cel mai precis diagnostic, pentru care un imagist cu experinţă ar putea fi gelos. Câteodată o face numai plimbând un aparat prin zona dureroasă indicată de pacient.

De altfel, cabinetul său este tixit de tot felul de aparate. Poţi crede că eşti într-un film de ştiinţă şi tehnică. Are pereţii plini de diplome, printre care una chiar de la Salonul de Inventică de la Geneva din 17 aprilie 2015, dar şi de planşe cu zonele de acupunctură, diagrama punctelor mâinii, meriadianul ficatului, al pancreasului şi al splinei, traseele pentru digitopresiune shiatsu şi o icoană cu Iisus Hristos.

Toate cele patru paturi sunt ocupate, iar cele cinci scaune la fel. Unii pacienţi au venit la tratament, alţii la consultaţii. Se învârte ca un titirez printre bolnavi şi are o vorbă bună şi un zâmbet pentru fiecare. Este plin de optimism, pentru că terapia alternativă şi complementară înseamnă şi "să crezi că te vindeci".

În timp ce consultă o pacientă, explică efectul laser-acupuncturii, superior celui al acupuncturii clasice, cu ace, deoarece la stimularea punctelor de acupunctură se adaugă efectele specifice ale laserului asupra ţesuturilor, care "dă atât o stimulare energetică a meridianelor corespunzătoare, cât şi efecte locale şi efecte la distanţă de reglare a proceselor inflamatorii cronice".

Laser-acupunctura presupune aplicarea unei surse de lumină laser în punctele tradiţionale de acupunctură. Procedura este total nedureroasă, aseptică, atraumatică. Este acceptată de vârstnici şi de copii, iar efectele sunt net superioare unor tehnici de fizioterapie.

"Ce vedeţi aici este unul dintre laserii de vârf de producţie europeană care are posibilitatea de modulare a fasciculului, de detecţie a punctului de acupunctură şi de administrare precisă a dozei de iradiere", explică medicul.

Corneliu Moldovan povesteşte că a fost, probabil, al doilea cercetător care a aplicat laser-acupunctura în România, încă din anul 1981.

"Deci, având posibilităţi de utilizare a unor laseri făcuţi la Institutul de Fizică Atomică la data respectivă, am devenit pasionat de această tehnică, pe care într-o anumită măsură am dezvoltat-o şi eu, prin studii clinice, prin brevete de invenţie în domeniul respectiv. Acum îi aplic pacientei o electroacupunctură care este complet nedureroasă, de fapt este un câmp electric care se aplică la nivelul punctelor de acupunctură", spune medicul.

Potrivit medicului, bolile apar ca o expresie a unui sistem care este concomitent cu sistemul nervos, cu sistemul endocrin.

"Este un sistem energo-informaţional virtual care se manifestă. De exemplu, românii spun «mă doare în cot». Păi să nu te doară în cot, pentru că e o durere extraordinară, o durere foarte mare. Durerea respectivă apare ca o manifestare reumatismală, o depunere de calciu pe tendonul bicipital, o artroză care limitează şi mişcările sau o artrită. Sunt fenomene inflamatorii şi se manifestă ca o durere într-un punct. În general, punctele astea corespund unor meridiane de acupunctură", spune Moldovan.

 

Medicina integrativă dă rezultate fără medicamente, în boli ca spasmofilia sau în cazul atacurilor de panică

Medicul precizează că dispozitivele sale electromagnetice nu au reacţii secundare şi au efecte aproape în toate cazurile, în terapia durerii, în terapia bolilor funcţionale, în terapia sinuzitei sau rinosinuzitei cronice.

"Ele captează energia individului în interior, apoi, prin energia propriului organism, se activează aceste dispozitive (...). Noi am prezentat principiul, am prezentat modul de realizare a lor, le-am brevetat, le-am testat timp de doi ani, nu au niciun efect secundar. Şi, gândiţi-vă, din energia corpului tău, prin dispozitive anume realizate, se poate obţine o purtătoare electromagnetică de frecvenţă extrem de înaltă în megahertzi care realizează stimularea punctului de acupunctură, şi nu numai stimularea lui, ci şi reglarea întregului sistem energetic al organismului", detaliază profesorul Moldovan.

O altă tehnică pe care o foloseşte este terapia electromagnetică pulsată.

"Sunt 8.000 de studii clinice la ora actuală care demonstrează eficacitatea acestei metode, până şi Obama se tratează cu ea. Eu utilizez de doi ani jumătate două dispozitive. Este ca şi cum ai face o reechilibrare a întregului corp cu terapia eletromagnetică pulsată. Unde ai deficit de energie, energia intră prin punctele de acupunctură, unde ai exces de energie, energia iese. În acelaşi timp, se activează întreaga microcirculaţie, din cap până în vârful unghiilor, muşchii contractaţi - toţi avem muşchi contractaţi, la cervicală în special şi la lombară, în special din cauza poziţiei la birou - se relaxează", explică medicul.

Profesorul Corneliu Moldovan mai spune că medicina integrativă dă un rezultat net superior în condiţiile în care funcţionează fără medicaţie şi "în condiţiile în care terapiile astea nu sunt scumpe, în esenţă, chiar dacă utilizează o tehnologie aşa de sofisticată, şi nu au niciun efect secundar".

Asfel, ea poate fi aplicată în cazul unor boli ca spasmofilia, cunoscută de atât timp şi tratată doar prin administrarea de calciu şi magneziu, ceea ce nu prea duce la ameliorarea simptomelor, sau în cazul atacurilor de panică, pentru care pacientul primeşte medicamente psihotrope care au efecte secundare multiple.

 

Medicul recomandă reducerea stresului, a anxietăţii, a fricii nejustificate, a egoismului şi a lipsei de activitate pentru a preveni apariţia bolilor

Întrebat dacă tehnicile sale trebuie coroborate cu un anumit stil de viaţă, Moldovan răspunde afirmativ.

"Pentru un stil de viaţă sănătos, pentru evitarea bolilor cronice, pentru reducerea riscului de îmbolnăvire prin cancer, pentru prelungirea duratei medii de viaţă este nevoie de reducerea stresului, a anxietăţii, a fricii nejustificate, a egoismului, a lăcomiei, a dependenţei, a lipsei de activitate, a lipsei de integrare în mediul fizic şi social", spune Moldovan.

Medicul recomandă reducerea la maximum una-cinci ţigări pe zi sau renunţarea la fumat, consumarea a cel mult un pahar de vin roşu natural la masă, evitarea produselor chimice industriale, cum ar fi parabenii şi ftalaţii din produsele de îngrijire personală, a pesticidelor de uz casnic şi a insecticidelor, a deodorantelor şi a antiperspirantelor, precum şi a aditivilor de fosfat anorganic găsiţi în multe sucuri şi băuturi răcoritoare, a produselor prelucrate din carne şi a produselor de patiserie.

"Evitaţi consumul de zahăr alb cristalizat, al dulciurilor şi al tuturor carbohidratelor rafinate şi eventual înlocuiţi cu zahăr brun sau cu extracte de ştevie, evitaţi consumul de alimente modificate genetic, evitaţi consumul unor fructe şi legume provenite din import posibil iradiate, reduceţi consumul de uleiuri vegetale şi înlocuiţi-le cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece, ulei de arahide sau ulei de nucă de cocos, evitaţi consumul de carne roşie, evitaţi consumul de pui de crescătorie, care posibil conţin hormoni, consumaţi peşte, dacă se poate proaspat, şi nu de crescătorie, consumaţi macrouri, sardine, somon, cod alb de Alaska, alţi peşti cu carne albă şi cu solzi, reduceţi consumul de carne, lapte şi ouă sau consumaţi numai din surse bio), evitaţi consumul de fructe de mare, unde este posibilă contaminarea cu metale grele şi cu poluanţi chimici, consumaţi cu predilecţie alimente din dieta mediteraneeană, despre care s-a demonstrat că au risc redus de cancer. Multe fructe şi legume, dintre cele alcaline, de preferat cât mai divers colorate, ceapă şi usturoi, suc de lămâie sau lime, circa 200 de grame pe zi de broccoli şi alte crucifere, pâine neagră sau integrală, paste integrale, carne de peşte, ulei de măsline, în locul celui vegetal, apă alcalină", recomandă profesorul Moldovan.

În plus, medicul spune că trebuie consumate alimente şi suplimente cu Omega 3, cu moderaţie suplimentele nutriţionale imunomodulatoare, antiinflamatoare şi antioxidante.

Profesorul Moldovan mai recomandă ca mesele să fie luate regulat, de patru-cinci ori pe zi, fără grabă.

"Consumaţi sucuri proaspăt preparate, şi nu din cele conservate, evitaţi mâncarea gătită, prăjită în ulei, rântaşurile, sosurile. Preferaţi fructe şi legume proaspete, crude, gătiţi mâcarea prin fierbere, la vapori sau la grătar", adaugă medicul la sfaturile pentru o viaţă sănătoasă.

Alte alimente recomandate sunt ciocolata neagră, de două-trei ori pe săptămână, şi ceaiul verde, câte 150-250 ml la două-trei zile. Apa consumată ar trebui să fie plată, de izvor şi de preferinţă alcalină, cu pH 8-9.

"Consumaţi zilnic circa 2.500-3.000 de mililitri de apă între mese, consumaţi la trezire o cantitate de circa 250 ml apă, uşor încălzită sau la temperatura corpului, consumaţi de cel puţin trei ori pe săptămână apă plată fiartă, la o temperatură acceptabilă, circa 150 ml pe zi", mai spune medicul.

Totodată, el recomandă evitarea expunerii directe la razele solare între orele 10.00 şi 16.00, petrecerea a cel puţin 50 de minute pe zi în aer liber, practicarea exerciţiilor fizice zilnic cel puţin 30 minute, respectarea orarului de somn de opt ore pe zi şi nu după ora 24.00, precum şi lecturarea a cel puţin 10 pagini pe zi.

"Consultaţi de cel puţin două ori pe an medicul, chiar dacă sunteţi aparent sănătos sau sănătoasă, sau, în caz de simptome manifeste, prezentaţi-vă la medic. Efectuaţi cel puţin o dată pe an examene de laborator şi examene de screening indicate de medicul de familie - EKG, radiografii, ecografii şi altele", mai spune Moldovan.

Doctorul Moldovan, specialist în oncologie, este director general al Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă "Prof. Dr. Florin Bratilă", preşedintele Societăţii Române de Acupunctura Medicală şi Medicină Integrativă din România, secretar general al Comisiei Naţionale de Medicină Complementară şi Alternativă a Academiei Române de Ştiinţe Medicale, vicepreşedinte al Comisiei de Acupunctură, Homeopatie şi Medicină Complementară a Colegiului Medicilor din Romania şi profesor asociat la Universitatea "Titu Maiorescu" Bucureşti, unde predă cursul de Medicină integrativă.

Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă Bucureşti este singura unitate de acest tip din Europa de Est şi posibil al şaselea centru de profil din Europa, după cele din Germania, Franţa, Marea Britanie, Belgia şi Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici