- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.07.2012, 14:45)
- Liviu Iancu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Plimbatul câinilor persoanelor ocupate devine o afacere. Cât se poate câştiga în fiecare lună
Tinerii fără serviciu pot câştiga între câteva sute şi câteva mii de lei pe lună din plimbatul câinilor persoanelor ocupate, în funcţie de numărul animalelor de care au grijă, iar piaţa este abia la început.
Urmărește
2587 afișări
REPORTAJ: Plimbatul câinilor persoanelor ocupate devine o afacere. Cât se poate câştiga în fiecare lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Se poate trăi doar din plimbatul câinilor", spune Iulian Turtaru din Bucureşti, care a absolvit în urmă cu doi ani Facultatea de Comerţ din Academia de Studii Economice. A început să se ocupe de plimbatul câinilor persoanelor ocupate în urmă cu şapte luni, când a constatat că este nevoie de astfel de servicii pe piaţă.
Primul pas a fost deschiderea unui blog pe teme canine, urmat de promovarea serviciilor, iar în mai puţin de o lună au început să vină şi clienţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Acum, Iulian se ocupă de plimbatul câinilor a cinci persoane, angajaţi la diverse companii sau oameni de afaceri, care îşi permit să plătească lunar pentru aceste servicii 600 de lei pentru un câine. Preţul cerut de Iulian este de 150 de lei pentru o oră de plimbat pe zi, cinci zile pe săptămână. În plus, dacă proprietarul câinelui lipseşte din oraş câteva zile sau ajunge foarte târziu acasă, Iulian poate ţine câinele peste noapte la el pentru 100 de lei.
"Încă nu este concurenţă pe această piaţă. Dacă chiar te interesează să faci business-ul ăsta şi te promovezi puţin, ai succes. Se poate trăi bine din plimbatul câinilor, dacă pentru asta eşti dispus să te ocupi 4-5 ore pe zi", explică Iulian Turtaru.
El afirmă că nu oricine se poate ocupa de aceasă afacere, pentru că este nevoie de calm, autoritate şi cunoştinţe despre câini.
"Majoritatea celor care lucrează la companii stau la serviciu peste opt ore, plus drumul de acasă o oră. Din acest motiv, câinii stau foarte mult singuri, iar dacă nu-şi consumă energia riscă să distrugă casa", mai spune Iulian.
Alexandra, care lucrează în industria publicităţii, a fost primul client al lui Iulian. Spune că de multe ori ajunge seara acasă foarte obosită sau vrea să iasă cu prietenii la o terasă, şi nu mai are nici timpul, nici dispoziţia să-şi plimbe singură câinele.
"Are o cheie de la locuinţa mea şi vine seara, ia câinele şi îl duce în parc. Merge cu mai mulţi câini deodată, iar câinele meu se joacă cu aceştia, devine mai sociabil şi oboseşte mai repede. Câinele face astfel mai multă mişcare decât îi pot eu oferi, iar eu scap de o povară", povesteşte Alexandra.
Marian Tirol lucrează la o şcoală de dresaj în Bucureşti, dar în paralel se ocupă şi de plimbatul câinilor. Coordonează opt tineri, toţi absolvenţi de facultate, care nu au găsit de lucru, cu care împarte profitul.
"Fiecare băiat are câte patru clienţi. Am găsit clienţii şi cu ajutorul anunţurilor, şi prin recomandări", spune Tirol. O oră de plimbare, zilnic, de luni până vineri, costă 150 euro pe lună.
În atribuţiile celui care plimbă câinele intră şi hrănirea şi perierea animalului.
"Chiar dacă nu câştigi mult dacă nu ai mai mulţi câini, tot câştigi ceva şi e mult mai bine decât să nu faci nimic", spune Tirol.
Florina Pleşco este dresor şi se ocupă de câini din anul 2003. În urmă cu doi ani a creat un site pentru cei interesaţi să se ocupe cineva de plimbatul câinilor lor.
"Afacerea asta nu merge foarte bine, dar avem clienţi foarte ocupaţi, care vor să le plimbăm câinele o dată pe zi, alţii care pleacă din localitate şi au nevoie de aceste servicii. În general sunt oameni cu pregătire peste medie. Avem clienţi medici ginecologi sau fotografi profesionişti", a mai spus Florina Pleşco.
Ea a afirmat că în cei doi ani de când funcţionează site-ul a avut zeci de solicitări de la tineri care voiau să se angajeze în acest domeniu. Cei mai mulţi dintre ei sunt studenţi. Asta nu înseamnă că pentru cei care au picat Bac-ul în acest an plimbatul câinilor nu poate fi o soluţie salvatoare.
(Material realizat de Liviu Iancu, liviu.iancu@mediafax.ro).
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe