- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.11.2013, 17:13)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezidenţiat: Peste 1.900 de candidaţi la UMF "Carol Davila" din Bucureşti şi aproape 500 la UMF din Târgu Mureş
Peste 1.900 de candidaţi s-au înscris, pe aproape 800 de locuri, la concursul de rezidenţiat organizat duminică în centrul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti.
Urmărește
1635 afișări
Rezidenţiat: Peste 1.900 de candidaţi pe aproape 800 de locuri, la UMF "Carol Davila" Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)
Concursul de rezidenţiat de anul acesta se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
Conform metodologiei, concursul se va desfǎşura în Bucureşti pentru posturile publicate în judeţele Argeş, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Tulcea, precum şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
La nivel naţional, sunt scoase la concurs 3.026 de locuri. Centrul din Bucureşti are alocate 690 de locuri la medicină, 93 la medicină dentară şi 15 la farmacie.
Cele mai multe locuri la centrul universitar Bucureşti sunt pentru medicina de familie (41), la chirurgie generală sunt 29 de locuri, iar la reabilitare medicalǎ, 28 de locuri.
La medicină dentarǎ, cele mai multe locuri sunt la endodonţie, parodontologie şi protetică dentară, fiecare cu câte 20 de locuri. La farmacie, cele mai multe locuri sunt la specializarea laborator farmaceutic - 10 locuri.
La rezidenţiatul din 2013 au fost înscrişi, la nivel naţional, 5.102 de absolvenţi. În centrul universitar Bucureşti, din cadrul UMF "Carol Davila", sunt 1.942 de candidaţi, dintre care 1.454 s-au înscris pentru medicinǎ, 377 la medicină dentarǎ, iar 111 la farmacie.
Aproape 500 de candidaţi pe 227 de locuri la concursul de rezidenţiat, la UMF din Târgu Mureş
Aproape cinci sute de candidaţi s-au înscris pe 227 de locuri la concursul de rezidenţiat care va fi organizat, duminică, în centrul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, 479 de candidaţi - 344 la medicină, 113 la medicină dentară şi 22 la farmacie - vor susţine, duminică, examenul de rezidenţiat organizat aici.
Concursul este organizat pentru posturile scoase la concurs de spitalele din Bistriţa Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, precum şi pentru locurile publicate în centrele universitare din Târgu Mureş şi Sibiu. Candidaţii provin din toate aceste judeţe, dar şi din Cluj, Braşov, Bucureşti, Vâlcea, Alba, Botoşani, Dolj, Iaşi, Bihor, Galaţi, Prahova, Argeş, Gorj şi Bacău.
Potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătăţii dedicat examenului de rezidenţiat, la centrul de concurs de la Târgu Mureş sunt disponibile 199 de posturi la medicină - cele mai multe fiind la anestezie terapie intensivă (20) şi medicină internă (18) alături de 23 de locuri la medicină dentară şi cinci la farmacie.
Un număr de 12 specializări din totalul de 60 nu au niciun post scos la concurs, la această sesiune a rezidenţiatului.
Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevăzut mai sus se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Corectarea lucrărilor se face în prezenţa candidaţilor. Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi în termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs. Contestaţiile se depun la sediul comisiei locale de concurs stabilit de către Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Răspunsurile la contestaţii se afişează în termen de 48 de ore, iar grila corectă va fi publicată pe pagina de internet a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti www.rezidentiat.umf.ro.
Candidaţii care vor câstiga un loc în urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârşitul rezidenţiatului.
Anul trecut, la rezidenţiat au participat peste 5.300 de absolvenţi, care au concurat pe 3.778 de locuri şi posturi.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:13
-
astăzi, 15:11
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer