- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (13.11.2013, 14:41)
- Pacala Dana , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezidenţiat: Peste 550 de candidaţi la Timişoara şi aproape 800 la Cluj-Napoca
Un număr de 552 de absolvenţi de Medicină s-au înscris pentru cele 724 de locuri disponibile la examenul de rezidenţiat care se va desfăşura, duminică, la Timişoara, în timp ce la Cluj-Napoca 771 de studenţi concurează pentru 631 de locuri.
Urmărește
422 afișări
Rezidenţiat: Peste 550 de candidaţi pe 724 de locuri la examenul de la Timişoara (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Victor Babeş" din Timişoara, Andrei Motoc, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că un număr de 552 de absolvenţi de Medicină s-au înscris pentru a susţine, la Timişoara, examenul de rezidenţiat.
Potrivit sursei citate, 448 de candidaţi sunt înscrişi la specialitatea Medicină, 93 la Medicină Dentară şi 11 la Farmacie.
Pentru specializarea Medicină sunt 362 de locuri, din care 315 sunt în judeţul Timiş şi 47 sunt în judeţul Arad. La Medicină Dentară sunt 35 de locuri alocate, iar la Farmacie sunt doar cinci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
O comisie formată din profesori ai UMF se va afla într-un spaţiu secretizat, de unde nu va mai putea comunica cu exteriorul, începând de miercuri şi până duminică, după începerea exemenului, comisia având misiunea de a elabora subiectele de la rezidenţiat.
Examenul va începe, duminică, la ora 10.00 şi se va desfăşura la fel ca anul trecut. O primă corectare a lucrărilor se va face chiar în sala de examen, după predarea lucrărilor, astfel că fiecare candidat va afla câte puncte a reuşit să obţină.
Lucrările vor fi apoi recorectate, iar rezultatul final va fi afişat atât pe pagina de internet a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, cât şi la avizierele universităţii, până cel târziu în 24 noiembrie, când va fi făcută şi repartiţia candidaţilor.
Aproape 800 de studenţi medicinişti s-au înscris pentru concursul de rezidenţiat la Cluj-Napoca
Aproape 800 de studenţi medicinişti s-au înscris pentru a susţine, duminică, concursul de rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, unde sunt disponibile, în total, 631 de locuri.
Purtătorul de cuvânt al UMF Cluj-Napoca, Ioana Bunea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că pentru concursul de rezidenţiat care va avea loc duminică s-au înscris în centrul universitar Cluj-Napoca 771 de studenţi medicinişti, din care 546 pentru domeniul Medicină, 181 pentru Medicină Dentară şi 44 pentru Farmacie.
Bunea a precizat că au fost scoase la concurs, în total, 631 de locuri, din care 545 locuri la Medicină, 61 la Medicină Dentară şi 25 la Farmacie.
Concursul va avea loc la UMF, începând cu ora 8.30, şi va dura patru ore, candidaţii trebuind să completeze un test grilă care conţine 200 de întrebări elaborate de o comisie specială. Rezultatele vor fi date pe loc, iar peste o săptămână, după etapa de contestaţii, va avea loc repartizarea candidaţilor admişi pe loc şi pe post.
La Cluj-Napoca se va desfăşura concursul pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea.
Concursul de rezidenţiat de anul acesta se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. La nivel naţional au fost scoase la concurs 3.026 de locuri şi s-au înscris 5.102 absolvenţi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul