REZOLVARE SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018 | Profesor Jolan Vasiliu de la Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti a rezolvat subiectele la Limba şi Literatura Română

Subiectele primite de elevi la proba de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 sunt rezolvate în direct, astăzi, la Mediafax Live, de la ora 13:00, de către profesor Jolan Vasiliu de la Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti. Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 25 iunie, cu testul de la Limba şi Literatura Română.

Urmărește
15801 afișări
Imaginea articolului REZOLVARE SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018 | Profesor Jolan Vasiliu de la Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti a rezolvat subiectele la Limba şi Literatura Română

REZOLVARE SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018 | Profesor Jolan Vasiliu de la Liceul Teoretic Jean Monnet din Capitală rezolvă acum subiectele date la proba de Limba şi Literatura Română

REZOLVAREA SUBIECTELOR BAC ROMÂNĂ 2018

Urmareşte mai jos modul in care profesor Jolan Vasiliu de la Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti rezolvă subiectele pentru prima proba a Bacalaureatului 2018: Limba şi Literatura Română.

Subiectele şi baremele pot fi consultate AICI.

BACALAUREAT LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ 2018

Accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă la Limba şi Literatura Română 2018 s-a făcut în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul pentru redactarea lucrării scrise la Limba şi Literatura Română real / uman a fost de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la examenul de limba română, candidaţii au folosit numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor numai creion negru, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Toate sălile de examen în care s-a organizat examenul de limba şi literatura română 2018 au trebuit să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu a fos tpermis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la limba şi literatura română, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, pe întreaga durată a examenului de limba şi literatura română 2018 candidaţilor le-a fost interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la limba română, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, candidaţii surprinşi în această situaţie în timpul examenului de limba şi literatura română, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Ca şi la Evaluarea Naţională 2018, lucrările proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat 2018 vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Astfel, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială pentru proba de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”

Astfel, nota comisiei de contestaţii a examenului de Bacalaureat este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

SUBIECTE ŞI BAREM LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ ÎN 2017

Anul trecut, elevii care au terminat liceul la profilul uman au avut, la partea a treia a examenului la limba română, de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda. La a doua cerinţă s-a solicitat conceperea un text argumentativ despre activităţile extraşcolare în educaţia cinematografică.

Subiectele au fost structurate în trei părţi, fiecare valorând câte 30 de puncte, 10 puncte fiind cele din oficiu.

Candidaţii au avut, la primul subiect al examenului, de rezolvat nouă cerinţe referitor la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte, elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

La ultima parte, cea care a fost şi cea mai complexă, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul "Moromeţii".

Absolvenţii de liceu de la profilul real au avut, luni, la al treilea subiect de la proba de limbă română, de caracterizat un personaj dintr-un text narativ al lui Liviu Rebreanu sau Ioan Slavici. Elevii au mai avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicării într-o echipă.

Subiectele la proba de limba şi literatura română au fost structurate în trei părţi, fiecare valorând câte 30 de puncte, 10 puncte fiind cele din oficiu.

La prima parte, elevii au avut de rezolvat nouă cerinţe formulate pe baza unui fragment din poezia "Alt cântec" scrisă de Adrian Maniu.

La al doilea subiect, absolvenţii de liceu au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre "rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă", iar la ultima parte, care este cea mai dificilă, candidaţii au avut de redactat un eseu în care să caracterizeze un personaj dintr-un text narativ a lui Ioan Slavici sau al lui Liviu Rebreanu.

UPDATE: Rezolvarea subiectelor pentru proba la matematică a Bacalaureatului 2018 este disponibila aici.

UPDATE: Notele şi rezultatele finale obţinute de elevii clasei a XII-a la examenul de BAC 2018 sunt disponibile aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici